de Lagarde

The Lost Symbol S01E01: flets maar spannend

  •    •  
09-02-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
69 keer bekeken
  •  
The Lost Symbol
Televisieverfilming van het gelijknamige boek van Dan Brown oogt niet zo imposant als de bioscoopfilms, maar mag er niettemin wel zijn.
Foto credits: Peacock
Professor Robert Langdon, bekend uit de verfilmde boeken van Dan Brown, wordt in The Lost Symbol (een verfilming van het gelijknamige boek van Brown uit 2009) nu eens niet gespeeld door Tom Hanks. Maar door de minder bekende acteur Ashley Zukerman, die wel wat weg heeft van Hugh Grant. Het verhaal speelt zich af jaren voor de perikelen rondom The Da Vinci Code (2003, verfilmd in 2006) en draait om de relatie tussen Langdon en zijn mentor Peter Solomon (Eddie Izzard). Als Solomon op een dag wordt gekidnapt, dan is het aan Langdon en zijn kennis van symbolen om een groteske puzzel op te lossen.
Langdon wordt tijdens deze zoektocht achternagezeten door Mal’akh (Beau Knapp): een mysterieus figuur dat hem op het spoor brengt van een geheimzinnig portaal. In zijn lover Katherine (Valorie Curry), niet toevalligerwijs Solomons dochter, vindt Langdon een evenknie. Totdat hij zich door omstandigheden genoodzaakt voelt om alleen verder te gaan. Hoewel je de motivaties van personages en sommige verhaalwendingen maar niet al te serieus moet nemen. Op een gegeven moment verschijnen CIA-agenten ten tonele en weten mensen toch te ontsnappen en kunnen andere personages weer ontvoerd worden. Allemaal in dienst van de plot.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
The Lost Symbol
Niettemin voldoet The Lost Symbol precies aan de verwachtingen. Het is een televisieversie van de bioscoopverfilmingen van Browns werk. Dat betekent simpelweg dat alles goedkoper en fletser oogt. En het scenario is eveneens een stuk minder scherpzinnig. Ten grondslag aan de serie ligt desondanks wel een boek van Dan Brown, en dat maakt dat je net als bij de films, die je ook niet tot meesterwerken mag rekenen, toch wilt weten of dat portaal nu echt bestaat.
The Lost Symbol S01, vanaf 10 februari 2023 op SBS9
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!