Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

The Light We Carry: Michelle Obama and Oprah Winfrey: charmante en humoristische verkooptruc

  •  
25-04-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
230 keer bekeken
  •  
The_Light_We_Carry_1407

De twee beroemdheden bespreken het boek van Michelle in avond waarin humor en diepzinnigheid goed in balans zijn. 

Foto credits: Chuck Kennedy / Netflix

The Light We Carry: Michelle Obama and Oprah Winfrey is twee dingen ineen: een gesprek tussen twee uiterst welbespraakte vrouwen én een reclamespot voor het nieuwe gelijknamige boek van Michelle. In december 2022 spraken de twee mediapersoonlijkheden elkaar ten overstaan van duizenden fans in Los Angeles. De aflevering begint met een fascinerende blik achter de schermen. In een van de backstageruimtes zit Michelle met haar dochters Maila en Sasha, die ze al enige tijd niet heeft gezien. Tegelijkertijd komt Oprah na een autorit ook aan in het gebouw waar ze kwiek begint aan de voorbereidingen op de avond.

Het begin van het gesprek staat in het teken van de implicaties van de coronapandemie. Michelle vertelt hoe ze goddank ‘angstig was op een comfortabele manier’ omdat ze leefde met een ‘feitenman’.  Hiermee doelt ze op de informatie die Barack als oud-president elke dag doorgespeeld kreeg. Oprah begint vervolgens over de wijze waarop Donald Trump vrees voor corona inzette als een wapen. Tussendoor verwijst de televisiepresentatrice voortdurend naar Michelle’s boek en in het bijzonder naar de wijsheden die daarin staan. Zo is Michelle begonnen met breien, wat ze omschrijft als een ‘meditatieve’ exercitie. Klinkt knullig, ware het niet dat dit alles met veel charme en humor wordt gebracht.

The_Light_We_Carry_1502

Zoals wanneer Michelle uitlegt dat ze op een romantische reis ging met Barack. Lekker met z’n tweeën (en een colonne aan beveiligers). De foto’s geven inzicht in het privéleven van het echtpaar. Knap dat ze die intieme beelden willen delen. Tegelijkertijd heeft dat dus ook een nadrukkelijke reden: Michelle heeft een boek dat verkocht moet worden.

The Light We Carry: Michelle Obama and Oprah Winfrey, vanaf dinsdag 25 april 2023 bij Netflix

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!