Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

The Last Bus S01E01-05: avontuurlijke Britse kinder-scifi

  •  
03-04-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
66 keer bekeken
  •  
The Last Bus
Een groepje kinderen moet samenwerken om de wereld te redden van een vliegende kunstmatige intelligentie.
The Last Bus heeft een cast van talenvolle jonge acteurs die het avontuurlijke eco-scifi-verhaal aanhoudend genoeg weten neer te zetten. In de serie gaan de leerlingen van de Brealawn Academy op natuurkundereisje naar het futuristische technologische bedrijf Monkhouse Dynamics. Maar, wat een aangenaam en leerzaam tripje moest worden loopt uit op een ramp.
Aan het hoofd van het bedrijf staat Dalton Monkhouse (Robert Sheehan, The Umbrella Academy , Misfits ), die via een enorm hologram aanwezig is om de gloednieuwe vliegende ‘genie pods’ te introduceren. Nas (Moosa Mostafa) is fan van Monkhouse en kijkt met name uit naar het tripje. Chelsea (Marlie Morelle) is met flyers die ze tot midden in de nacht heeft gemaakt goed voorbereid op allerlei scenario’s. De rest van de middelbare scholieren zijn niet erg enthousiast over de verplichte schoolreis.
The Last Bus
Tijdens de bekendmaking van de vliegende bollen neemt het evenement een andere wending: ze slaan op hol – of was dit altijd al de bedoeling? – en zappen mensen weg naar ‘een betere plek’ volgens Monkhouse. Nu is het aan het kleine groepje kinderen dat als enige de aanval overleeft om de wereld te redden.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
The Last Bus
De setting van de serie zelf is niet bijzonder origineel; kinderen zijn wel vaker de protagonisten in dystopische sciencefictionfilms en -series waarin zij de aangewezen, of enige, personen zijn die de wereld van de ondergang moeten redden. Gedurende hun avontuur worden vriendschappen getest, ontstaan er nieuwe vriendschappen en ontdekken de kinderen precies waar ze goed en niet goed in zijn. Maar in The Last Bus is juist dit, samen met de talenten van de jonge acteurs, wat de serie charmant maakt en een met een boodschap. Namelijk: moeten we als mensen wel zo afhankelijk zijn van technologische uitvindingen of moeten we ook meer kijken naar wat deze met het milieu doen?
The Last Bus S01, vanaf 1 april 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!