Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

The Investigator: A British Crime Story S02: minder meeslepend dan voorheen

  •  
20-08-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
The Investigator: A British Crime Story S02
Het tweede seizoen schijnt wederom licht op enkele van de 1.500 open zaken en de duizenden verdwijningen van vrouwen in het Verenigd Koninkrijk in de afgelopen veertig jaar.
Mark Williams-Thomas is terug als ‘the investigator’ en is in dit tweede seizoen gevraagd om de verdwijning van Louise Kay te onderzoeken. Louise Kay verdween in 1988 in Eastborne, Engeland na een avond stappen met haar vriendin. Louise’s moeder is nooit gestopt met zoeken en hield haar bevindingen tot aan haar dood bij in een dagboek. Dit dagboek vormt de basis voor het nieuwe onderzoek van Williams-Thomas. In het tweede seizoen komen ook zijn twee onderzoeksassistenten in beeld.
De opzet van de driedelige documentaire is niet veranderd ten opzichte van het vorige seizoen: er worden originele verhoren afgespeeld, de kijker krijgt beelden van de echte plaatsen delict te zien, en er wordt gesproken met oud-rechercheurs die op de zaak zaten en met familie en vrienden van de vermiste vrouw.
Williams-Thomas en zijn team linken de verdwijning van Kay aan één van de meest beruchtste zedendelinquenten en seriemoordenaars die het Verenigd Koninkrijk kent: Peter Tobin. Tobin zit momenteeel een levenslange gevangenisstraf uit voor de moorden op Angelika Kluk, Vicky Hamilton en Dinah McNicol. Ook zat hij eerder vast voor de verkrachting van twee 14-jarige meisjes.
Vanuit deze bevinding werkt het team verder om Kay te vinden. Williams-Thomas interviewt de ex-buurman van Tobin en zijn ex-vrouw. Deze zoektocht wordt echter in de tweede aflevering gestaakt wanneer Williams-Thomas de verdwijning van Kay, door een overigens niet heel duidelijke reden, linkt aan een andere beruchte moordenaar: Angus Sinclair. Sinclair werd op zijn zestiende veroordeeld voor de verkrachting van en moord op zijn zevenjarige buurmeisje en werd in 2014 schuldig bevonden aan de verkrachtingen van en moorden op Helen Scott en Christine Eadie.
Williams-Thomas stuit ook op de moord van Anna Kenny. Zij werd dood aangetroffen op eenzelfde manier als Scott en Eadie. Het team richt zich daardoor vanaf aflevering twee op haar dood, waardoor de focus van Louise Kay lijkt te verschuiven naar de moord op Anna Kenny en het linken van Sinclair hieraan. Hoewel het true crime onderzoek interessant is opgezet, lijkt het tweede seizoen door de abrupte verschuiving in slachtoffer en mogelijke dader minder meeslepend te zijn dan het eerste seizoen.
The Investigator: A British Crime Story S02, vanaf 19 augustus 2018 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!