Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

The Innocent Man onthult trailer

  •  
03-12-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
John Grisham
Vlak na het vervolg op Making a Murderer heeft Netflix alweer een nieuwe true crime-serie klaarstaan.
The Innocent Man is gebaseerd op een boek van John Grisham. De auteur staat vooral bekend om fictieve (en vaak verfilmde) rechtbankthrillers, zoals The Client en A Time to Kill, maar zijn boek The Innocent Man is gebaseerd op ware feiten en behoort tot het 'true crime' genre. De docu-serie draait om twee moordzaken uit de jaren tachtig. Destijds werden in het slaperige dorpje Ada in de staat Oklahoma tussen 1982 en 1984 twee jonge vrouwen vermoord. Er werden vier daders opgepakt en veroordeeld, maar later werd hun schuld weer in twijfel getrokken: eind jaren negentig werden twee van de veroordeelden alsnog vrijgegesproken, en eentje zelfs vlak voor zijn executie. De andere twee veroordeelden zitten nog altijd hun gevangenisstraf uit, maar zouden ook best wel eens onschuldig kunnen zijn.
The Innocent Man bestaat uit zes afleveringen, die vanaf 14 december te zien zijn op Netflix. De documentaireserie werd geregisseerd door Clay Tweel (Finders Keepers).
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!