Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

The Hot Zone S02E01-02: wie verstuurde de poederbrieven?

  •  
01-03-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
62 keer bekeken
  •  
The Hot Zone: Anthrax
Drie weken na de aanslagen van elf september wordt Amerika opgeschrikt door een nieuwe dreiging: poederbrieven, gevuld met antrax.
Foto credits: National Geographic
Misschien hadden de makers beter geen ‘ The Hot Zone ’ voor de titel kunnen zetten. Toegegeven, The Hot Zone: Anthrax  is gemaakt door dezelfde makers als The Hot Zone  uit 2019 met Julianna Margulies (ook in zijn geheel te zien bij Disney+). En net als zijn voorganger gaat Anthrax  over een waargebeurd verhaal over een biologische dreiging: de antrax-aanslagen, die in 2001, slechts weken na elf september, plaatsvonden.
Dergelijke naamsbekendheid kan een voordeel zijn, maar in dit geval begint The Hot Zone: Anthrax  direct met een 1-0 achterstand. Want hoe kan je een serie overtreffen die ging over het opduiken van een nieuwe variant van het ebolavirus in de Verenigde Staten in 1990, een virus dat zo besmettelijk en zo dodelijk is (het originele ebolavirus doodde, voor de ontdekking van een vaccin in 2019, tachtig procent van de slachtoffers) dat alleen laboratoria met het allerhoogste beschermingsniveau (biosafety level 4, of BSL4) ermee mogen werken?
Dan is antrax (BSL 3), dat in 2001 vijf mensen doodde maar wel met de juiste antibioticakuur kan worden genezen, toch net iets minder smeuïg.
The Hot Zone: Anthrax
Een nog belangrijker verschil is dat de virusuitbraak in The Hot Zone onbedoeld was (het bleek uiteindelijk om een nieuwe, maar voor mensen ongevaarlijke, ebolavariant te gaan). De antrax-besmettingen werden veroorzaakt door gerichte aanvallen. Iemand verstuurde de poedervariant van het dodelijke goedje in brieven naar verschillende nieuwsmedia en twee senatoren. Aan FBI-agent Matthew Ryker (Daniel Dae Kim, Hawaii Five-0 ) is het de taak om de dader te vinden. Dat blijkt nog niet zo makkelijk. Niet iedere overheidsinstantie heeft dezelfde prioriteiten, zeker niet zo net na de aanslagen op het WTC. En hoe vind je net die ene envelop tussen alle fan- en haatmail?
The Hot Zone: Anthrax
Ook Rudy Giuiliani (Enrico Colantoni, Veronica Mars ), burgemeester van New York, staat niet te springen om een compleet gebouw op slot te zetten alleen voor een ‘mogelijk’ antrax-geval. Maar er is nog een belangrijker probleem: hoe kwamen de terroristen aan dit geavanceerde biologische wapen? Bij microbioloog Bruce (Tony Goldwyn, Scandal ) slaat in ieder geval de achterdocht toe. Wie sluipt er ’s avonds laat door de kantoren?
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
The Hot Zone: Anthrax
Gaf het originele The Hot Zone  een intrigerend, en angstaanjagend, kijkje in de kinderlijk makkelijke manier waarop een nieuw virus opeens voet aan de grond kan krijgen; The Hot Zone: Anthrax  ontrolt zich meer als een klassieke whodunnit, inclusief onverwachte wending.
The Hot Zone: Anthrax, vanaf 2 maart 2022 op Disney+
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!