Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

The Good Mothers S01E01: aardig maar zwaarmoedig

  •  
04-04-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
668 keer bekeken
  •  
The Good Mothers
Sterke vrouwen nemen het in op waargebeurde verhalen gebaseerde misdaaddrama op tegen de Italiaanse maffia.
Foto credit: Disney / Hulu
Wat als ‘ze de vaders die hen martelen en de echtgenoten die hen slaan’ zouden verraden? De Italiaanse officier van justitie Anna Colace (Barbara Chichiarelli), die als taak heeft het berechten van leden van de Italiaanse maffia, komt in 2010 met een lumineus idee. Misschien willen vrouwen die aan de 'ndrangheta' zijn gelieerd wel getuigen. De Calabrese misdaadorganisatie staat, zoals veel misdaadsyndicaten, bekend als een verlengde van het patriarchaat. Kortom, vrouwen worden in die contreien steevast als voetveeg gebruikt. Precies dat illustreert showrunner Stephen Butchard ( Baghdad Central ) in de eerste aflevering waarin te zien is hoe Lea Garofalo, wier zus een maffioso is, vermist raakt.
Haar dochter Denise (Gaia Girace uit De Geniale Vriendin ) gaat naar haar op zoek maar stuit bij maffiosi die haar moeder kennen telkens op stoïcijnse blikken. Het duurt niet lang voordat de jonge vrouw, die een goede relatie had met haar moeder, terechtkomt bij een antimaffia-eenheid van de politie. Daar probeert Colace Denise in te palmen. Ook andere vrouwen worden in de pilotaflevering klaargestoomd om het in de rechtszaal verbaal op te nemen tegen de mannen. Daar draait The Good Mothers , gebaseerd op het gelijknamige boek van Alex Perry uit 2018, om. Om vrouwelijke solidariteit en het breken met de omerta, de zwijgplicht.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Dit alles wordt door regisseur Julian Jarrold ( This Is England ) belicht op nogal ernstige wijze. The Good Mothers is grauw, gegoten in een sociaal-realistische mal. Het verhaal over vrouwelijke veerkracht had wel wat meer lucht kunnen gebruiken. Het misdaaddrama is aardige televisie, maar wel een lange zwaarmoedige zit.
The Good Mothers S01, vanaf 5 april 2023 op Disney+
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!