de Lagarde

The Good Doctor S03E01: een grote ziekenhuisfamilie

  •  
08-12-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
115 keer bekeken
  •  
The Good Doctor S03
In deze ziekenhuisserie van David Shore (House M.D.) zijn de medische mysteries nooit belangrijker dan de mensen zelf.
Foto credits: ABC/David Bukach
Het was de grote cliffhanger aan het einde van seizoen twee van The Good Doctor: Shaun Murphy (Freddie Highmore, Bates Motel ), een briljante arts in opleiding met autisme heeft zijn allereerste date met Carly (Jasika Nicole, Fringe), de zachtaardige onderzoeker van het pathologielab. Alle collega’s zijn razend nieuwsgierig hoe het afspraakje hem is vergaan. Het was een ramp, aldus Shaun. Met tussenpozen uitgesmeerd over een hele aflevering vertelt hij waarom.
Het is niet de enige grote gebeurtenis uit seizoen twee die in het derde seizoen nog nagalmt. Ziekenhuisdirecteur Marcus Andrews (Hill Harper) koos onverwacht de kant van Shaun, een coassistent, in plaats van die van het kersverse hoofd chirurgie Jackson Han (Daniel Dae Kim, Hawaii Five-O , en uitvoerend producent van The Good Doctor – de serie is een remake van een gelijknamig Zuid-Koreaans tv-drama). Dokter Han wenste Shaun niet langer op zijn afdeling te hebben, omdat, in zijn optiek, iemand met autisme vanwege beperkte sociale vaardigheden nooit een goede chirurg zou kunnen worden, hoe briljant en kundig en hij of zij ook is.
The Good Doctor S03
Met het vertrek van dokter Han wordt dokter Audrey Lim (Christina Chang) tot hoofd chirurgie gepromoveerd. Zij komt direct voor een struikelblok te staan: want hoe zeg je op een opbouwende manier ‘nee’ tegen de mensen die nu onder jouw supervisie vallen? Het is niet de enige beer op de weg: ook haar relatie met collega dokter Neil Melendez (Nicholas Gonzalez) wordt moeilijker nu zij zijn superieur is.
The Good Doctor S03
Bij The Good Doctor is het altijd fijn thuiskomen. Net als House M.D. – ook een ziekenhuisserie van maker David Shore – is er elke aflevering een nieuw ziektegeval van de week (deze week: een zeventigjarige man met Alzheimer en pijn in de onderrug en een jonge bruid met onverklaarbare bloedingen), met wel één belangrijk verschil: de medische mysteries zijn nooit belangrijker dan de mensen zelf.
De serie draait ook al lang niet alleen meer om Shaun, maar ook om zijn collega’s, waar we de afgelopen seizoenen beetje bij beetje meer over te weten zijn gekomen. Begon Shaun in het eerste seizoen als de vreemde eend in de bijt, door de seizoenen heen zijn de dokters steeds meer een eenheid geworden, waarbij ze er, ondanks de gebruikelijke portie rivaliteit – onder anderen tussen dokter Alex Park (Will Yun Lee) en dokter Morgan Reznick (Fiona Gubelmann) – toch ook voor elkaar zijn.
The Good Doctor S03
Dat is toch vooral wat de oprechte interesse van zijn collega’s in Shauns datingleven duidelijk maakt: het wordt steeds meer een beetje familie.
The Good Doctor S03, vanaf 28 oktober bij Ziggo Movies & Series, en tevens terug te kijken bij Videoland.
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!