Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

The Girl in the Mirror S01E01: naargeestig en hypnotiserend

  •  
19-08-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
161 keer bekeken
  •  
The Girl in the Mirror
Spaanse thriller over een tiener die een mysterieus busongeluk overleeft doet bij vlagen denken aan Stranger Things en Les Revenants.
Foto credits: Lander Larrañaga
Na een gruwelijk busongeluk op een Spaanse bergkam, waar de buschauffeur door nevel geen zicht heeft op de weg, overlijden de meeste klasgenoten van tiener Alma (Mireia Oriol). Terwijl de scholieren luttele minuten eerder nog keuvelen over hun toekomstplannen, komt er prompt een einde aan hun levens. Alma komt terecht op de intensive care, waar blijkt dat ze aan geheugenverlies lijdt. Ze herkent zichzelf niet – op zich is dat logisch: haar gezicht is zwaar gehavend en op haar oog zit een pleister – en herinnert zich niets van het incident. In flarden tijdens nachtmerries krijgt ze echter meer, naargeestige, informatie.
Scenarist Sergio G. Sánchez suggereert in de openingsaflevering van The Girl in the Mirror – de reeks heet in Spanje gewoon Alma , en dat is evident een betere titel – al de aanwezigheid van het bovennatuurlijke. Wanneer de bus stilstaat naast de afgrond en de nevel het voertuig omsingelt, dan lijkt het al alsof kwaadaardige entiteiten hier iets mee te maken hebben. En als Alma in het ziekenhuis ligt, dan manifesteert een ijzingwekkend wezen zich voor haar ogen. Er is dus waarschijnlijk een demonische reden voor het ongeluk, en het is aan Alma om dit alles uit te zoeken. Dat klinkt bekend.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
The Girl in the Mirror
The Girl in the Mirror doet dan ook denken aan Stranger Things , maar ook aan Les Revenants (2012-2015), over een Frans dorpje waar de doden op een dag terugkeren. Genretelevisie is populair, moet Sánchez hebben gedacht, die eerder al de horrorfilm Marrowbone (2017) maakte. Het spannende The Girl in the Mirror oogt niettemin als een aardige toevoeging aan het genre.
The Girl in the Mirror S01, vanaf 19 augustus 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!