Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

The Flight Attendant S02E01: zinderend en komisch

  •  
22-04-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
The Flight Attendant
Kaley Cuoco steelt opnieuw de show als stewardess met de durf van James Bond.
Foto credits: Jennifer Rose Clasen/HBO Max
Het eerste seizoen van The Flight Attendant eindigde niet met een cliffhanger. Dat is een verademing in deze tijd waarin veel showrunners weigeren een verhaal op bevredigende wijze af te ronden. Hoewel natuurlijk niet alle mysteries werden opgelost: daar borduurt het tweede seizoen vrolijk op voort. Niettemin woont Cassie Bowden (Kaley Cuoco) in het tweede seizoen in Los Angeles. De stewardess is gestopt met drinken en heeft een nieuw vriendje. Het leven lacht haar dus toe, behalve dat ze nog steeds als informant voor de CIA werkt, met alle risico’s van dien. Op haar eerste missie vliegt ze naar Berlijn waar ze stuit op een bloederig complot.
En er wandelt kennelijk ook een dubbelganger van Bowden rond in de Duitse hoofdstad. Showrunner Steve Yockey laat Bowden in die zin direct weer in het diepe springen, na een geestige openingsscène in LA waarin ze een bijeenkomst voor alcoholisten bijwoont. Ook in het tweede seizoen is het knap hoe de makers weten te schakelen tussen komedie en drama. Bowden is in die zin een soort baken van humor in een spionnenthriller. Met Cuoco opnieuw op de top van haar kunnen, in een serie die heerlijk Hitchcockiaans oogt: ouderwets maar fris.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
The Flight Attendant
The Flight Attendant is niet per se innovatief, maar Yockey laat wel zien hoe je spannende, zinderende verhalen kan vertellen. De split screens – wat doen personages op hetzelfde moment – en de venijnige montage dragen hieraan bij. Bovenal is het slim gevonden dat Bowden haar ene verslaving (alcoholisme) nu heeft vervangen voor een verslaving aan gevaarlijke avonturen. De vraag is natuurlijk hoever ze daarin wil gaan: volgt ze haar orders netjes op of slaat ze het advies van bovenaf in de wind? Bowden kennende doet ze het laatste, als stewardess met de nieuwsgierigheid en durf van James Bond.
The Flight Attendant S02, vanaf 22 april 2022 bij HBO Max, de eerste twee weken een dubbele aflevering, de overige vier wekelijks
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!