Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

The Diplomat S01E01: onevenwichtig en cartoonesk

  •  
02-03-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1063 keer bekeken
  •  
The Diplomat
Thriller annex drama over het reilen en zeilen van Britse ambassademedewerkers in Barcelona stelt teleur.
Foto credits: UKTV / Alibi
Wanneer barmanager Tom (Ladi Emeruwa) tijdens een feestje in de haven van Barcelona verdrinkt, dan vermoedt zijn vader Colin (Danny Sapani) dat er meer in het spel is. Tijdens de autopsie wordt echter cocaïne in Toms lijf gevonden: een bewijs dat hij misschien een iets losbandiger leven leidde dan Colin zich voorstelde. Hoewel de vader direct benadrukt dat zijn zoon ‘nooit harddrugs gebruikte’. Dat lag niet in zijn aard. Als kijker ben je geneigd om hem te geloven; om met hem te sympathiseren. En het duurt niet lang voordat Colin gelijk blijkt te hebben: er is meer aan de hand.
The Diplomat
Nadat Tom overlijdt ontfermen medewerkers van de Britse ambassade in Barcelona, de barmanager is een Brit, zich over Colin. Laura Simmonds (Sophie Rundle uit Peaky Blinders ) en Alba Ortiz (Serena Manteghi) treden op als mediators en hebben de neiging om mee te deinen met Colins vermoedens. De Spaanse rechercheur die op de zaak wordt gezet (Isak Férriz speelt inspecteur Castells) vindt Toms dood eveneens opmerkelijk. En aan het einde van de aflevering tonen de makers al iets van een intrigerend complot. Tegelijkertijd wordt de focus verlegd naar een geheimzinnige messentrekker die ook op de radar van het ambassadepersoneel verschijnt.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Deze crimineel wordt op heterdaad betrapt, en in elkaar getrapt, door twee Britten die deel uitmaken van een vrijgezellenfeestje (denk aan kleurrijke outfits en dildo’s om de nek). Zodoende proberen de scenaristen gewichtigere onderwerpen af te wisselen met luchtigere aangelegenheden. Het is een combinatie die niet werkt; die afleidt. Die van The Diplomat een bij vlagen cartoonesk drama maakt. Je wil graag de grote verhaallijn serieus nemen, maar die wordt telkens onderbroken met clichématige quatsch. Dat is een aanzienlijk probleem: een televisieserie die niet weet wat zij precies wil zijn.
The Diplomat S01, vanaf 3 maart 2023 op BBC First
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!