Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

The Dark Tower komt als tv-serie naar Amazon

  •  
26-02-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Dark Tower
De film met Idris Elba flopte in de bioscoop, maar de tv-adaptatie zou desondanks nog altijd in ontwikkeling zijn.
De website Deadline bericht dat de tv-verfilming van de boekenreeks van Stephen King ( The Mist , Castle Rock ) inmiddels is opgepikt door Amazon, dat de laatste tijd steeds meer scifi - en fantasy -series aankondigt. The Dark Tower speelt zich af in een parallelle wereld en volgt de revolverheld Roland Deschain, die op zoek gaat naar de mythische toren waar de titel naar verwijst. In 2017 werd The Dark Tower al een bioscoopfilm met Idris Elba ( Luther ) als Deschain, maar die film diende vooral als een sequel op de boeken, terwijl de tv-versie een meer rechtstreekse adaptatie moet worden. De serie wordt gebaseerd op Wizard and Glass (het vierde boek uit de reeks) en The Gunslinger (het eerste boek uit de serie). Eerder werd Glen Mazzara (die destijds Frank Darabont verving als showrunner van The Walking Dead ) aangesteld als showrunner.
Het is nog niet duidelijk of de tv-serie de geflopte film zal negeren, maar volgens Stephen King zelf wordt er op tv straks inderdaad helemaal opnieuw begonnen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!