Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

The Cuphead Show S02E01: cartoons in een vintagejasje

  •  
21-08-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
The Cuphead Show S02
Tweede seizoen van de animatieserie over een mok en een kop is in positieve zin – kolderieke capriolen en gewiekste vernuftigheden - meer van hetzelfde.
Nadat Cuphead en Mugman inbreken bij een koekjesfabriek belanden ze in de gevangenis. Dat is geen fijne plek voor de twee neurotische types die steevast aan de pep lijken te zitten. Cuphead wordt dan ook gillend gek. Misschien wel omdat enkele cellen verderop een mondharmonica die zichzelf bespeelt maar niet lijkt op te houden. Als ze proberen te ontsnappen worden ze niettemin telkens betrapt door vier bloeddorstige honden. Waarna de gevangenisdirecteur ze straf geeft. De eerste keer? Een nacht rotsen breken. De tweede keer? Een claustrofobisch verblijf in een kleine ijzeren doos. De derde keer? Rotsen breken in de kleine ijzeren doos.
Scenarist Dave Wasson gebruikt de overtreffende trap precies waar hij nodig is. Ook zoals wanneer Mugman dynamiet gebruikt als laatste middel om de gevangenis te ontvluchten en de explosie leidt tot de chaos die in animatieseries sowieso eerder regel dan uitzondering is.
The Cuphead Show S02
De eerste aflevering ziet er daarnaast uit als een soort ode aan gevangenisfilms; Escape from Alcatraz (1979) in het bijzonder. Cuphead en Mugman zitten ook vast op een eiland in een baai. Misschien kunnen ze ontsnappen via de boot die dagelijks het wasgoed komt halen? Cuphead is op een gegeven moment ten einde raad: ‘Ik geef op dat ik nooit opgeef.’ Maar de twee olijke personages zijn vastberaden en dit tweede seizoen zal zich natuurlijk niet volledig afspelen binnen de vier muren van de penitentiaire inrichting.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
The Cuphead Show S02
Hoewel de plaats van handeling wel leidt tot leuke grappen en gewiekste vernuftigheden. Het tweede seizoen van The Cupheadshow is in positieve zin meer van hetzelfde. Dynamische cartoons in een vintagejasje.
The Cuphead Show S02, vanaf 19 augustus 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!