de Lagarde

The Crown wint Golden Globe voor beste drama

  •  
09-01-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Crown
Gisteren werden in Los Angeles de Golden Globes uitgereikt. The Crown ging naar huis met het beeldje voor Beste Dramaserie.
De Netflix-productie liet in de categorie onder meer nieuwkomers Westworld en Stranger Things achter zich, evenals voormalig winnaar Game of Thrones. Ook The Crown-actrice Claire Foy won in de categorie Beste Actrice in een Dramaserie. Bij de mannen werd Billy Bob Thornton uitgeroepen tot Beste Acteur in een Dramaserie, voor zijn rol in het eerste seizoen van Goliath. In de categorie Beste Musical of Komedie was het dit jaar niet Veep of Transparent , maar nieuwkomer Atlanta dat aan het langste eind trok. Hoofdrolspeler Donald Glover won Beste Acteur in een Musical of Komedie, terwijl die prijs bij de vrouwen werd uitgereikt aan Tracee Ellis Ross voor Black-ish. Bij de miniseries en televisiefilms was The Night Manager de groter winnaar. Alle drie de hoofdrolspelers (Tom Hiddleston, Hugh Laurie en Olivia Colman) wonnen beeldjes, hoewel American Crime Story er echter wel vandoor ging met de grote prijs voor Beste Miniserie of Televisiefilm.
Bij de films was La La Land de grote winnaar. De musical van Damien Chazelle verzilverde alle nominaties en won in totaal zeven beeldjes. Daarmee werd het record van One Flew Over The Cuckoo’s Nest – winnaar van zes Golden Globes – verbroken. Er was ook nog een klein Nederlands succesje; voormalig Raspberry-winnaar (voor Showgirls) Paul Verhoeven mocht een beeldje in ontvangst nemen voor Elle en ook zijn leading lady Isabelle Hupert viel in de prijzen. Elle werd overigens niet genomineerd bij de Oscars.
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!