Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

The Crown: makers willen Helen Mirren in de serie

  •  
15-08-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
The Queen
De actrice won eerder al ooit een Oscar voor haar rol als koningin Elizabeth in de film The Queen.
Olivia Colman neemt in het derde seizoen van The Crown de rol van koningin Elizabeth over van Claire Foy, maar showrunner Peter Morgan heeft nu Helen Mirren op het oog als vervanger in een van de toekomstige seizoenen. Mirren speelde Elizabeth al eerder in de film The Queen, die door Morgan werd geschreven. 'Ik weet dat ze een enorme fan is van de show', vertelt Morgan in een interview met Entertainment Weekly. 'Ze dacht dat er na de film niets meer te vertellen zou zijn, maar ik denk dat we haar positief verrast hebben.' De showrunner gaf wel aan nog niet officeel met Mirren over de rol gesproken te hebben. De actrice is binnenkort eerst nog op televisie te zien als Russische tsarina in Catherine The Great van zender HBO, waarvoor ze herenigde met acteur Jason Clarke.
Het derde seizoen van The Crown is vanaf 17 november te bekijken op Netflix. Lees de recensie van het eerste seizoen en leer meer over de intromuziek van de serie.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!