de Lagarde

The Consultant S01E01: weinig boeiende thriller

  •    •  
25-02-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
184 keer bekeken
  •  
The Consultant
Christoph Waltz schmiert erop los in reeks waarin hij een hardvochtige CEO speelt van een softwarebedrijf.
Foto credits: Bobbery / Prime Video
Heeft de Oostenrijkse acteur Christoph Waltz na zijn doorbraak als kolonel Hans Landa in Quentin Tarantino’s Inglourious Basterds (2009) nog iets noemenswaardigs gedaan? Niet echt. En als Waltz acte de présence geeft in films of televisieseries dan doet hij qua acteerwerk vaak vooral meer van hetzelfde: schmieren à la Landa. In The Consultant is daar ook weer een glimp van te zien. Waltz speelt in deze thrillerreeks Regus Patoff: een mysterieuze verschijning die wordt uitgeroepen tot de nieuwe CEO van een softwarebedrijf, nadat de oude baas door een kind in z’n kantoor wordt vermoord.
Patoff laat zich meteen gelden en manifesteert zich als een ware psychopaat: op zijn eerste werkdag eist hij van alle werknemers dat ze binnen een uur op kantoor moeten werken. Hij ontslaat mensen op basis van hun geur. Later is te zien dat een collega fellatio bij de CEO pleegt. Het enige personage dat hem bekritiseert is Elaine (Brittany O’Grady): de oud-assistent van de vorige baas. Zij mag echter een vies klusje opknappen: het bloederige kantoor schoonmaken. Dat is een rare zet: hebben ze daar geen gespecialiseerde schoonmaakbedrijven voor tegenwoordig? Sowieso hangt The Consultant aan elkaar van onlogische wendingen.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
The Consultant
Maar het ergste is misschien wel dat het showrunner Tony Basgallop, tevens bekend van  Servant (2019-), niet lukt om de kijker te intrigeren; om sympathie op te wekken voor de aardige(re) personages. En Waltz? Tja, die speelt Waltz: een witte man met een Oostenrijks accent dat bij vlagen memoreert aan het welbespraakte gewauwel van filmmaker Werner Herzog. Vermakelijk? Ja. Goede televisie? Nee.
The Consultant S01, vanaf 24 februari in zijn geheel bij Amazon Prime Video
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!