Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

The Clinton Affair komt naar de NPO

  •  
24-04-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
The Clinton Affair
Zesdelige documentaire over het schandaal dat leidde tot de afzettingsprocedure tegen Bill Clinton.
The Clinton Affair blikt terug op de beroemde Lewinsky-affaire, die in de jaren negentig bijna leidde tot de afzetting van de Amerikaanse president Bill Clinton. Clinton kwam destijds onder vuur te liggen toen bleek dat hij seksuele contacten had met Monica Lewinsky, een 22-jarige stagiair in het Witte Huis. Via oude archiefbeelden en nieuwe interviews wordt de zaak nog eens bekeken vanuit het huidige #MeToo-tijdperk. De docu werd geregisseerd door Blair Foster, die in het verleden bejubelde docu's over Frank Sinatra, George Harrison en het tijdschrift Rolling Stone produceerde. Ook Alex Gibney ( The Looming Tower ) was achter de schermen bij de productie betrokken. Gibney regisseerde onlangs de documentaire The Inventor: Out for Blood in Silicon Valley , hier in Nederland te zien bij Ziggo.
Alle afleveringen van The Clinton Affair zijn vanaf 15 mei te zien op NPO Start Plus. De complete reeks is vanaf 29 juli ook wekelijks te volgen op NPO 2 en NPO Start.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!