Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

The Call: huiveringwekkend en geweldig spannend

  •  
29-11-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
192 keer bekeken
  •  
The Call
Koreaanse film met vernieuwend verhaal over twee vrouwen in hetzelfde huis, maar 20 jaar apart, combineert treffend sci-fi, thriller en horror.
Seo-yeon (Park Shin-Hye, #Alive) komt terug naar huis, omdat haar moeder ernstig ziek is. Eenmaal aangekomen bij het huis waar zij is opgegroeid, met een lift van Sung-ho (Oh Jeong-Se) – de lokale aardbeienkweker en familievriend – haalt ze de vaste lijn tevoorschijn. Net als ze haar telefoon wil lokaliseren op internet wordt de vaste lijn gebeld. ‘Je hebt gelijk. Mijn moeder is gestoord. Ik zit opgesloten in het huis.’
Seo-yeon denkt dat ze gewoon een verkeerd nummer heeft gebeld en heeft andere dingen om zich zorgen over te maken: haar moeder. Als ze terug is uit het ziekenhuis wordt ze weer gebeld en nu zegt de stem dat ze denkt dat haar moeder haar wil vermoorden en ze noemt haar adres. Seo-yoon vindt een geheime kamer met een doos vol spullen en een dagboek en legt de link: die vrouw aan de andere kant van de lijn leeft 20 jaar geleden en dit is haar dagboek! Er staan verontrustende dingen in het dagboek en het lijkt erop dat Young-sook (Jong-seo Jun) wordt mishandeld door haar moeder. Haar moeder blijkt eigenlijk haar tante te zijn en is sjamaan.
The Call
De twee worden vrienden en praten over hun levens; vooral Seo-yeon vertelt wat er allemaal is veranderd in de toekomst. Wanneer op een dag een jonge Seo-yoon en haar ouders verschijnen om het huis te bekijken, krijgt Young-sook het idee dat ze Seo-yoon’s vader weer tot leven kan brengen.
The Call
Het werkt en op een prachtig visuele manier verandert het huis en vindt Seo-yeon haar ouders in de tuin. De twee blijven in contact en lijken een mooie, vreemde vriendschap te hebben. Seo-yoon helpt op haar beurt Young-sook door te vertellen dat haar tante haar zal vermoorden – alleen had ze dat beter niet kunnen doen. Dat Young-sook blijft leven heeft namelijk desastreuze gevolgen voor Seo-yoon en de mensen om haar heen.
The Call
De film werd geschreven en geregisseerd door Chun-Hyun Lee en slaagt erin de spanning hoog te houden en een onverwachtse schurk te introduceren. Beide actrices, maar Jong-seo Jun iets meer, weten de kijker fenomenaal mee te nemen in hun werelden en personages. Het gebruik van parallelle tijdlijnen en horrorelementen zorgt voor angstaanjagende momenten en tragische wendingen.
The Call, vanaf 27 november 2020 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!