de Lagarde

The Blacklist S09E10: potsierlijk maar trefzeker

  •  
04-03-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
65 keer bekeken
  •  
The Blacklist S09
James Spader schmiert er opnieuw heerlijk op los in fijne aflevering.
Foto credit: Videoland
Aida Turturro is terug als de dubieuze accountant Heddie Hawkins, in het tweede deel van het negende seizoen van The Blacklist. De actrice die ooit gestalte gaf aan Janice Soprano is alleen al een goede reden om de openingsaflevering te zien. Na een inval van de FBI wordt Hawkins gearresteerd en mengt maestro Raymond Reddington (James Spader) zich meteen in de zaak door een advocaat te sturen (een rol van Fisher Stevens). Want Hawkins moet de kwalijke informatie die ze heeft over Reddington en consorten natuurlijk niet openbaren – eerder in de serie verried ze immers haar zakenpartner.
Synchroon met deze verhaallijn komt Reddington een ander belangwekkend complot op het spoor: een undercoveragent van de FBI verkoopt telefoons die niet te traceren zijn. Maar criminelen die de telefoon kopen worden van meet af aan afgeluisterd. Klinkt potsierlijk, maar de makers van The Blacklist weten precies waar ze mee weg kunnen komen. En Reddington is bovendien weer heerlijk op stoom: in dialogen heeft de eloquente boef het over ‘het verlichten van economische spanningen’, en ‘wederkerige generositeit’. Grappig is ook deze tegenstelling: één persoon mag  ‘vrede en welvaart’ niet in de weg staan.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Erg vredelievend is het personage van Spader dan ook niet. Wel een goede stoker: Reddington kan met z’n retorische krachten hele oorlogen beginnen en laat in deze aflevering zien dat hij met een klein beetje informatie soms de boel op stelten kan zetten. Precisie is zijn talent; als een chirurg met een scalpel snijdt hij er vakkundig op los. We krijgen in die zin nog steeds geen genoeg van het geschmier van Spader.
The Blacklist S09, vanaf 3 december 2022 op Netflix
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!