Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

The Blacklist S09E01: van het duister in het licht

  •  
02-12-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
113 keer bekeken
  •  
The Blacklist S09
Een nieuwe intrigerende invalshoek voor een drama verzinnen en de hele boel weer aanzwengelen? Zó doe je dat.
De openingsaflevering van het negende seizoen speelt zich af twee jaar na de perikelen uit het achtste seizoen. Red (James Spader) is aanvankelijk nergens te bekennen en de taskforce van de FBI waarmee de geheimzinnige huurmoordenaar samenwerkte is opgeheven. De makers van The Blacklist hebben echter slechts luttele minuten nodig om een nieuw probleem – belangrijke microchips die vanuit Taiwan naar de Verenigde Staten worden geïmporteerd zijn in gevaar – in stelling te brengen. En na een korte openingsscène – een confrontatie tussen FBI-agenten en een nieuwbakken bad guy – zitten we alweer bij Red aan tafel om naar zijn welbespraakte bespiegelingen te luisteren.
En ergens halverwege de aflevering is de taskforce weer herenigd: Ressler (Diego Klattenhoff) is de laatste die zich bij Cooper (Harry Lennix), Aram (Amir Arison) en Alina (Laura Sohn) voegt. Ze hebben allemaal hun eigen redenen om de strijd tegen het kwaad weer aan te binden: Arams nieuwe techbedrijfje loopt voor geen meter; Alina vindt het trainen van agenten misschien wel een tikkeltje vervelend en Ressler wil de dood van Liz (Megan Boone) wreken. Ressler weet aan het einde van de aflevering de mogelijke roof van microchips alweer te linken aan de Reds zwarte lijst en de volgende persoon die aan de beurt is.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
The Skinner, zo heet nummertje 45. Hij wordt gespeeld door Patrick Murney en is een personage dat geïnspireerd is door piraten uit vervlogen tijden. Een gevaarlijke gek dus. En hoewel Red er aanvankelijk niets mee te maken wil hebben – hij heeft tegenwoordig een sjamaan die hem in leven houdt – lijkt het erop dat het hele spel weer opnieuw is begonnen. Vanuit het duistere Havana, waar Red oogt als een knipoog naar kolonel Kurtz uit Apocalypse Now (1979), wordt hij gedwongen het licht te betreden. Omdat de strijd nog niet gestreden is. Zó breng je een serie weer tot leven.
The Blacklist S09, vanaf 3 december 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!