de Lagarde

The Big Flower Fight S01E01: fijne, ongecompliceerde reality-tv

  •  
18-05-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
The Big Flower Fight
Met Britse humor gelardeerde bloemencompetitie kijkt lekker weg.
The Big Flower Fight is precies wat de titel insinueert: een groot gevecht tussen bloemisten. Met in de eerste aflevering een wedstrijd die in het teken staat van grote insecten. De deelnemers – een excentriek collectief – moeten krioelende wezens bedenken van 2,5 meter hoog. De uiteindelijke winnaars van de competitie mogen hun werk exposeren in een vooraanstaande kas in Londen. Het resultaat is fijne, ongecompliceerde realitytelevisie, een kruising tussen Nailed It! en Heel Holland Bakt. Want hoewel de kandidaten professionals zijn die hun vak serieus nemen, is er volop ruimte voor (typisch Britse) zelfspot.
De beelden worden voorzien van ironisch commentaar van een voice-over die herinneringen oproept aan Little Britain en ook de presentatoren grappen erop los. Zo noemen ze tuinieren ‘avant-gardening’. Bovendien is The Big Flower Fight ook interessant voor kijkers zonder groene vingers. Wist je bijvoorbeeld dat in de grote florale bouwwerken ook potgrond zit? Zodat de planten die erin verwerkt zijn blijven bloeien gedurende een langere periode? Het zijn fascinerende weetjes.
The Big Flower Fight
Netflix experimenteert momenteel volop met realitytelevisie, een genre dat op lineaire televisie razend populair is. Maar bij de streamingdienst lijkt het erop dat mensen die graag bingen dergelijke shows links laten liggen. The Big Flower Fight is evenwel een prima additie aan de catalogus. Het is onvervalst escapisme; feelgood-tv. En in tegenstelling tot de meeste televisiedrama’s staat er niet echt iets wezenlijks op het spel. Waardoor het lekker wegkijkt.
The Big Flower Fight S01, vanaf 18 mei 2020 op Netflix
Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!