Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

The Alienist komt in april naar Netflix

  •  
24-01-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
57 keer bekeken
  •  
The Alienist
Een excentrieke psycholoog (Daniel Brühl) onderzoekt de moord op een 13-jarige prostituee in The Alienist.
De serie is in Amerika net van start gegaan op zender TNT, maar eerder berichtten we al dat Netflix The Alienist straks aan mag bieden in de rest van de wereld. De VOD-dienst zal de tien afleveringen bij ons vrijgegeven op 19 april. De psychologische thrillerserie speelt zich af in New York aan het einde van de negentiende eeuw en is gebaseerd op het boek van Caleb Carr. Naast Brühl zijn ook Luke Evans (Dracula Untold) en Dakota Fanning (Brimstone) te zien. Evans speelt een illustrator voor een plaatselijke krant en Fanning speelt een secretaresse die vastbesloten is om de eerste vrouwelijke detective in New York te worden. Ze helpen 'alienist' Laszlo Kreizler ( Brühl ) tijdens zijn zoektocht naar de moordenaar. Verder geeft Brian Geraghty (The Hurt Locker) gestalte aan politiechef (en later president van Amerika) Theodore Roosevelt.
The Alienist zou eerst geregisseerd worden door Cary Fukunaga ( True Detective ). Door tijdgebrek (hij werkt nu voor Netflix aan Maniac ) werd hij vervangen door de Belgische filmmaker Jakob Verbruggen ( Black Mirror ). Fukunaga bleef wel aan als producent.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!