Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

The 100 S06E11: allianties en verlossing

  •  
30-07-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
The 100 611
Nieuwe bondgenootschappen worden gesmeden voor een kans om iedereen te redden in Sanctum.
Zonde en wedergeboorte. Er is alleen maar een vonk nodig om de revolutie in Sanctum te starten, en er zijn meerdere personages die de lont willen ontsteken.
In The 100 heeft een ieder het recht op verlossing van zijn zonden om de lei schoon te vegen. De bloeddorstige Madi zint op wraak terwijl ze vastgebonden is aan een operatietafel. Terwijl haar beenmerg wordt verwijderd, bruist ze van binnen van woede, en wordt ze door de Sheidheda aangespoord om iedereen te vermoorden die in de weg staat, om wraak te nemen voor Clarke.
The 100 611
Het plan van de Primes? Echo zal het Nachtbloed toegediend krijgen om de nieuwe host te worden voor Simone. ‘We kunnen ons onze dubbele moraal niet meer veroorloven. Dit is de enige manier om onze familie terug te krijgen’, geeft Russell aan tegen Ryker. De Prime wil tevens een deal sluiten met Murphy zodat hij Josephine veilig terug kan brengen. Hoewel Murphy met zijn zelfzuchtigheid de ideale bondgenoot lijkt voor de Primes, heeft het complexe personage hernieuwde inzichten in zijn eigen acties gekregen. Het is voor Russell een breekbare alliantie.
The 100 611
Tegelijkertijd werken Bellamy, Clarke, Octavia en Xavier aan hun plan om Sanctum binnen te komen. Hoewel Octavia en Bellamy herenigd zijn is hij vooralsnog niet bepaald blij om haar te zien. Octavia voelt zich hopeloos, alsof niets wat ze kan zeggen of doen zijn gevoelens zal veranderen. Haar onthullingen hebben niet het gewenste effect, maar er is een kier voor verzoening. ‘Je bent mijn zus, maar je bent mijn verantwoordelijkheid niet meer,’ aldus Bellamy.
The 100 611
Echo kreeg in de aflevering de ruimte met enkele (broodnodige) scènes over haar achtergrondverhaal – met een verrassende wending. Het was een cruciaal moment dat meer inzicht gaf in haar karakter en beweegredenen. Gelijktijdig zoeken Miller en Gaia manieren om zich te bewapenen en uit de gevangenis te ontsnappen.
Het blijft een heikel punt hoe The 100 zijn personages realistisch zou kunnen laten boeten voor hun acties. Sommige sterfgevallen kan je als kijker als gerechtvaardigd beschouwen, maar of ze dat daadwerkelijk ook zijn, daar is geen eenduidig antwoord op. Het zijn de morele gevoeligheden waar Octavia, Clarke, Bellamy en consorten mee worstelen. Wederom beramen de personages een moord tegen een groep mensen - die overigens ook de bemanning wil doden – ook al galmt Monty’s advies (weer) door de aflevering: we moeten het beter doen.
The 100 611
Het lijkt alsof de bemanning een allesvernietigende ramp kan voorkomen. Nou ja, tenzij ze niet in staat zijn om het dit keer beter te doen: bereid je dan maar voor op een bloedbad in de finale.
The 100 S06, elke maandag een nieuwe aflevering op Netflix.  
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!