Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

The 100 S06E08: eeuwigheid versus tweede kansen

  •  
02-07-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
The 100 608
The 100 worstelt met het tempo, maar toont enigszins zinvolle ontwikkelingen voor de personages.
‘Ik heb hier een slecht gevoel over’, zegt Diyoza nadat ze haar wapens heeft afgestaan en, samen met Octavia, Xavier volgt op weg naar de anomalie. Het is tekenend voor de toon van de aflevering: bijna ieder personage maakt een verkeerde keuze.
The 100 608
De botsing van verscheidene (vergezochte) plannen zorgt voor oplopende spanning in Sanctum. Josephine vecht nu tegen zowel Clarke als haar vrienden die haar proberen te redden. Murphy en Emori scharen zich aan de kant van de Primes. Madi heeft een ingenieus plan bedacht: vermoord alle Primes, en iedereen die hen verdedigt, en neem Sanctum over, want dat is de enige manier om Clarke te redden. En Abby? Zij heeft maar één doel voor ogen: Kane redden, ongeacht de gevolgen.
The 100 608
Afgezonderd van de intriges in Sanctum proberen Diyoza en Octavia hun eigen hachje te redden. De dames kunnen het goed met elkaar vinden, of zoals Diyoza droogjes opmerkt: ‘We maken elkaars gedachten af. We lijken net een getrouwd stel.’ Ze gaan samen met Xavier mee naar de anomalie, ofwel een gigantische, fluorescerende groene tornado. Het fenomeen kan mogelijk helpen om Octavia's arm te genezen. De anomalie creëert beelden van angsten en verlangens, wat bij ieder personage een ander effect teweegbrengt. Octavia ziet Bellamy in een levensbedreigende situatie, Diyoza ziet haar ongeboren kind als een peuter, en Xavier ziet zijn schijnbaar enige ware liefde: Josephine!
The 100 608
Scenarist Miranda Kwok (Spartacus: Blood and Sand) weet interessante snippers met informatie in dergelijke scènes te weven, maar het ritme van de aflevering tempert de impact van veel van de intriges. De relatie tussen Diyoza en Octavia zou in dit seizoen voor de meest fascinerende karakterontwikkelingen kunnen zorgen, maar het duo krijgt te weinig ruimte.
The 100 608
Volledig onwetend van wat er zich elders afspeelt, kijkt Abby toe hoe Gavin (Greyston Holt) zichzelf opoffert om een Prime te worden. Dit proces is nodig zodat Kane kan worden gered. Na het ontwaken is zijn blijdschap van korte duur. Abby heeft Kane niet alleen in een lichaam gedwongen dat hij niet wil, maar ze heeft ter compensatie het Nachtbloed-serum aan Simone Lightbourne gegeven. De Primes hebben nu alles wat nodig is om hun moorddadige vrienden terug te brengen. Keuzes, keuzes.
The 100 608
Hopelijk worden alle personages in de aankomende afleveringen gedwongen om de realiteit van hun acties volledig onder ogen te zien.
The 100 S06, elke maandag een nieuwe aflevering op Netflix, hoewel de volgende aflevering pas weer te zien is vanaf 15 juli.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!