Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

The 100 S06E06: onsterfelijkheid is het antwoord?

  •  
18-06-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
The 100 606
Opnieuw komt de vraag op of oorlog en geweld noodzakelijk zijn om te overleven in The 100.
Mededogen. Monty had de bemanning op het hart gedrukt om het dit keer beter te doen, maar het mysterie en het sluimerende kwaad dat in Sanctum op de loer ligt, maken het moeilijk voor het team om zich volledig over te geven aan zijn inspirerende woorden.
The 100 606
De rode draad in de aflevering: empathie. Josephine weet met moeite haar geheim te bewaren. De jonge vrouw mist ogenschijnlijk enig inlevingsvermogen, of zoals haar vader, Russell Lightbourne, (enigszins hypocriet) stelt: ‘Ben je zo ongevoelig geworden dat je niet meer weet hoe het is om een naaste te verliezen?’  Het zorgt er tevens voor dat het haar niet lukt om de rol van Clarke overtuigend te spelen – ondanks het feit dat ze het hele levensverhaal van Clarke (en de bemanning) te horen heeft gekregen van Murphy.
The 100 606
De manipulatieve en koppige vrouw wordt op de proef gesteld wanneer Madi tijdens het oefenen met de Vlam last krijgt van ‘nachtmerries’, en ‘Clarke’ de waarschuwing krijgt van Gaia om haar niet te wekken. De Prime slaat het advies in de wind en maakt haar wakker, met alle bijbehorende gevolgen van dien. Tijdens het familieberaad willen Raven, Emori en Echo zo snel mogelijk weg van Sanctum, sinds ze op de hoogte zijn van de onsterfelijkheid van de Primes. Elders op de opmerkelijke planeet ontmoeten Diyoza en Octavia wederom Xavier, één van de leden van de kinderen van Gabriël, in een bioluminescente grot. Hier dreigt Octavia te bezwijken aan een mysterieuze ziekte, en leren we de oorsprong van Gabriël en het zogenaamde ‘morele ontwaken’.
Gastlichamen, religie, en de kosten van onsterfelijkheid. Scenarist Alyssa Clark ( Teen Wolf , The Exorcist ) schetst een interessante woordenwisseling wanneer Ryker en Raven met elkaar in discussie gaan over hun morele argumenten met betrekking tot gastlichamen, wat aansluit bij het overkoepelende thema van het seizoen. De zesde aflevering weergeeft een verdieping van de verschillende thema’s en (oude) verhaalelementen. Dit komt bijvoorbeeld naar voren wanneer Bellamy aangeeft dat hij niet verrast is, wanneer hij hoort dat Murphy de onsterfelijkheidsdeal van Josephine heeft aangenomen.
The 100 606
Is alles nu echt veranderd voor de bemanning? Nu iedereen op de hoogte is van Clarke's dood laait de discussie of ze tot geweld over dienen te gaan hoog op - zoals altijd beslissen ze op het cruciale moment of het wel of niet goed is om mensen te doden om te overleven. De laatste minuten van de aflevering tonen een opmerkelijke onthulling die wederom voor meer vragen zorgt. In Sanctum loopt de spanning langzaam maar zeker steeds hoger op.
The 100 S06, elke maandag een nieuwe aflevering op Netflix.
 
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!