Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

The 100: hoe zat het ook alweer?

  •  
04-05-2019
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
313 keer bekeken
  •  
The 100 S05
Komende dinsdag start het zesde seizoen van The 100. Daarom alvast even een korte opfrisser....
Het is bijna zover: de start van het zesde seizoen van The 100. Vanaf 7 mei is de serie met 13 gloednieuwe afleveringen terug op Netflix, met een kleine week vertraging ten opzichte van de première op zender The CW in de Verenigde Staten.
The 100
Als je de serie nog niet kent of een beetje bijgepraat moet worden omdat het alweer een jaar geleden is: The 100 is een megapopulaire Amerikaanse dramaserie die zich afspeelt na een 97-jarige nucleaire oorlog die de wereld heeft verwoest. De slechts 4000 overlevenden zijn de bewoners geworden van het ruimtestation De Ark, dat in een baan rond de aarde cirkelt. Omdat De Ark na een eeuw dwalen niet lang meer bewoonbaar zal zijn, stuurt de gezagvoerder 100 jeugddelinquenten naar aarde om uit te zoeken of de wereld weer bewoonbaar is.
Tijdens de serie leren we verschillende hoofdrolspelers beter kennen, met als belangrijkste personages Clarke (de Australische Neighbours-actrice Eliza Taylor), Bellamy (Bob Morley, ook Neighbours) en zijn zus Octavia (de Canadese Marie Avgeropoulos).
The 100 S01
Clarke is de dochter van dr. Abigail Griffin (de Amerikaanse Paige Turco), één van de leiders van het ruimteschip. Clarke werd opgesloten naar aanleiding van haar daden nadat haar vader werd geëxecuteerd toen hij de inwoners op de hoogte wilde stellen van de verslechterende situatie van De Ark. Eenmaal op aarde neemt Clarke direct de leiding. Als een ware leider staat ze voor haar 99 vrienden, maar dat gaat uiteraard niet altijd zonder slag of stoot. Ze komt vaak voor moeilijke dilemma’s te staan in de strijd om te overleven.
Bellamy deed er alles aan om een plek te bemachtigen op het ruimtevoertuig, om zus Octavia te kunnen beschermen. Met Clarke neemt hij op aarde de leidersrol op zich, al hebben de twee zeker in het eerste seizoen veel meningsverschillen over de tactiek.
The 100 S01
Octavia, de zus van Bellamy, hield zich lang schuil aan boord van het ruimteschip, vanwege de eenkindpolitiek die door schaarste aan alles was ingesteld. Eenmaal ontdekt werd zij opgesloten en uiteindelijk meegezonden met de groep van 100. Octavia maakt op aarde een metamorfose door en groeit uit tot een heldhaftige krijgsdame die steeds vaker in conflict raakt met haar broer en met Clarke.
Tijdens hun verblijf op aarde komen de 100 jongeren diverse ‘bewoners’ tegen – Grounders, Mountain Men, die mogelijk een spin-off krijgen – waar ze elke keer weer de strijd mee aangaan. In vijf seizoenen waren we getuige van talloze confrontaties – vele gewonnen, maar enkele liepen ook slechter af – , zijn ze teruggekeerd in de ruimte en weer terug naar aarde gegaan, wederom in een ruimteschip vertrokken en hebben we van veel personages afscheid moeten nemen. Het vijfde seizoen eindigde vorig jaar met een emotionele cliffhanger: Clarke en Bellamy ontdekten een nieuwe wereld en alles lijkt helemaal goed te komen. Al weten de echte fans dat dat geluk niet lang zal duren.
De trailer van het zesde seizoen verraadt dat Clarke, Bellamy en hun vrienden op een nieuwe planeet, Sanctum, aankomen. Het oogt er vredig en de nieuwe wereld ziet er sprookjesachtig uit. Maar niet lang na hun komst worden ze ontdekt door de lokale leider Russell (J.R. Bourne). Vanaf dinsdag 7 mei kunnen we dan eindelijk het vervolg van hun reis volgen.....
Zender The CW maakte overigens bekend dat er inmiddels aan een zevende seizoen wordt gewerkt.
The 100 S06, vanaf 7 mei wekelijks te zien op Netflix. De voorgaande vijf seizoenen zijn momenteel te streamen op Netflix.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!