Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Tell Me Everything S01E01-02: eigenzinnig puberdrama

  •  
08-02-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
52 keer bekeken
  •  
Tell Me Everything
Het leven van de 16-jarige Jonny is soms een flinke beproeving, blijkt uit visueel rijke tienerreeks.
Foto credits: ITVX
De 16-jarige Jonny (Eden H. Davies) ‘was altijd al een beetje neerslachtig’. Als zijn vader onverwachts overlijdt, dan belandt hij nog dieper in een depressie. Voor z’n boezemvrienden Louis (Spike Fearn) en Neve (Lauryn Ajufo) veinst hij echter dat het allemaal wel meevalt. In de voice-over biecht Jonny op hoe het écht met hem gaat. Hoewel hij tegen het einde van de openingsaflevering zich ook meer openstelt. Bijvoorbeeld tegen nieuwkomer Mei (Callina Liang): een Chinees-Amerikaanse tiener die meer met Jonny gemeen lijkt te hebben dan hij had kunnen vermoeden. Ook gaat de hoofdpersoon tekeer tegen z’n oudere broer, die nu pa er niet meer is verwacht dat de zoons in het huishouden ‘hun verantwoordelijkheid nemen’.
Daar heeft Jonny overduidelijk geen zin in. In plaats daarvan probeert hij een date met Regan (Tessa Lucille) te scoren. Of ze meegaat naar de begrafenis van zijn vader. Tijdens de plechtigheid blijkt Regan niet zo gecharmeerd van Jonny. Geen probleem: er is altijd nog zijn nicht, met wie hij snel even een vluggertje kan maken. De humor die showrunner Mark O’Sullivan opvoert in Tell Me Everything is in die zin gitzwart. Sommige scènes zijn zo zwaarmoedig dat je er alleen nog maar om kunt lachen. Hij laat het verhaal zich afspelen in Welwyn Garden City, een stadje zo’n 20 kilometer boven Londen, waar hij zelf ooit opgroeide.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Tell Me Everything
Daar is niet altijd veel te beleven. Hoewel de kermis, zoals te zien is in de openingsscène, kan fungeren als een uitlaatklep. Op dynamische wijze brengt regisseur Richard Senior de jongelingen in beeld, tussen de neonlichten, op zoek naar zingeving. Het is knap hoe hij een beeldtaal vindt die past bij de adolescente personages. In een serie die misschien soms ietsjes te tragisch aanvoelt.
Tell Me Everything S01, vanaf 9 februari 2023 op HBO Max
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!