Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Team Kaylie S01E01-02: zelfontdekking in gemakzuchtige comedy

  •  
24-09-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
82 keer bekeken
  •  
Team Kaylie Poster
In de comedy Team Kaylie verdrinken flauwe grappen en een overvloed aan stereotypen het script.
De online consumptiecultuur van Generatie Z is voor Hollywood nu een onuitputtelijke creatieve bron. De comedy Team Kaylie probeert de draak te steken met de huidige obsessieve cultuur rondom beroemdheden, maar slaat de plank mis.
Hoewel Team Kaylie gericht lijkt op kinderen blijkt het in de kern toch een familieshow. De grappen in de eerste aflevering over een Nigeriaanse prins op Tinder die je gegevens wil stelen zijn immers niet gericht aan een tienjarig kind, maar eerder aan (oudere) tieners of ouders die noodgedwongen meekijken. Het eerste seizoen van Team Kaylie bestaat uit twintig afleveringen van gemiddeld dertig minuten, maar momenteel zijn alleen vijf afleveringen beschikbaar in de Netflix-catalogus.
Team Kaylie
De 19-jarige Kaylie Konrad (Bryana Salaz, Malibu Rescue) is een narcistische beroemdheid die via  een opgelegde taakstraf vrijwilligerswerk dient te verrichten bij een buitenschoolse avonturengroep. Hier wordt ze op alle mogelijke manieren gedwongen om buiten haar comfortzone te treden. Kaylie is een karikatuur van kindsterretjes die opgroeien in een geprivilegieerde bubbel en hun leven laten beheren door dominante moeders. Het jonge meisje heeft trouwens geen talent. Ze is geen zangeres of actrice, maar eerder een realityster à la Kim Kardashian of een willekeurige populaire YouTuber. Overigens is Salaz goed gecast en weet ze het leeghoofdig typetje met verve neer te zetten.
Team Kaylie
De buitenschoolse avonturenclub, ofwel de Pico stekelvarkens, bestaat volledig uit stereotypen, met onder anderen de stoere en slimme leider van de club Amber (Alison Fernandez), die niet onder de indruk is van Kaylie; Valeria (Eliza Pryor), een emo-heks die mensen probeert te vervloeken, maar haar spreuken zijn net zo slecht als haar sociale vaardigheden; de braverik Jackie (Symera Jackson), die geobsedeerd is met het maken van lijstjes en het volgen van regels; de grappenmaker Chewy (Elie Samouhi), die zijn eigen ding doet; en de flamboyante Ray Ray (Kai Calhoun), die geobsedeerd is door popcultuur, en flauwe oneliners toebedeeld krijgt zoals: ‘We zijn al ons hele leven bevriend. Mijn luiers waren stijlvol, de jouwe waren vol.’
Scenarist en maker Tracy Bitterolf (Emma Approved) weet het veelal tenenkrommende materiaal niet aantrekkelijk te maken. De personages zijn echt vermoeiende archetypen. Natuurlijk gaat de avonturenclub samen de strijd aan tegen de boze buitenwereld en beleven ze verschillende avonturen. Daarnaast leren ze ook iedere aflevering een waardevolle les...
Team Kaylie
De cast doet hun uiterste best om het uitgekauwde materiaal nieuw leven in te blazen, en daadwerkelijk personages te creëren uit de lauwe stereotypen. Het is een serie die uiteindelijk gericht is op kinderen en wellicht kunnen zij wél genieten van de avonturen van Kaylie en consorten. Maar ze verdienen toch echt meer dan de flauwe, opgewarmde popcultuur-prak van Team Kaylie.
Team Kaylie S01, vanaf 23 september 2019 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!