Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Syfy’s The Expanse komt in Nederland naar Netflix

12-10-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
expanse
Netflix heeft beslag gelegd op de internationale uitzendrechten van The Expanse. Het eerste seizoen van het ambitieuze sciencefictiondrama was in Amerika te zien op Syfy.
The Expanse speelt zich af in een verre toekomst, waarin de mensheid ons zonnestelsel heeft gekoloniseerd. De harde detective Joe Miller krijgt van zijn superieuren de opdracht een verdwenen vrouw op te sporen. Samen met een uit de gratie geraakte ruimtekapitein en een medewerkster van de VN, komt hij op het spoor van een gigantische samenzwering. Alle 10 de afleveringen van het eerste seizoen zullen op 3 november wereldwijd – behalve in Noord-Amerika – beschikbaar worden gesteld op Netflix. The Expanse is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van James S.A. Corey. De adaptatie werd gedaan door Mark Fergus en Hawk Ostby, de voor een Oscar genomineerde scenaristen van Children of Men.
De hoofdrollen worden gespeeld door Thomas Jane (Hung), Steven Strait (Magic City) en Shohreh Aghdashloo (House of Saddam). Verder waren ook Jared Harris (Mad Men), Chad Coleman (The Wire) en Jonathan Banks (Better Call Saul) te zien in het eerste seizoen. Overigens heeft Netflix ook de uitzendrechten van het aankomende tweede seizoen, dat bestaat uit 13 afleveringen en in de loop van 2017 zal verschijnen bij de streamingdienst.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!