de Lagarde

Sweet Magnolias S03E01: soap intrigeert onverminderd

  •  
20-07-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1695 keer bekeken
  •  
Sweet_Magnolias_S3_E5_(Native)_00_41_33_16RC

© Netflix

In de opening van het derde seizoen staan de drie vrouwen uit de vriendengroep op kruispunten in hun levens. 

In Sweet Magnolias – de titel slaat op een hechte vriendengroep - ligt de nadruk al twee seizoenen lang niet op exceptioneel acteerwerk, maar op knappe mensen die het met elkaar aan de stok krijgen – waarvan een deel (Chris Klein en JoAnna Garcia Swisher) ooit doorbrak in de American Pie-films. Jawel, de serie is een onvervalste soap. En ook het derde seizoen staat niet in het teken van authenticiteit op het gebied van verhaallijnen. Zo is te zien hoe Helen (Heather Headley) moet gaan kiezen tussen Ryan (Michael Shenefelt) en Erik (Dion Johnstone). Ryan ging vorig seizoen al voor Helen op de knieën, maar Helen heeft ook gevoelens voor Ryans concurrent.

Mijn hemel, wat een genereuze uitgangspositie. Honkbalcoach Cal (Justin Bruening) werd vorig jaar ontslagen. Al snel bleek dat hij een probleem heeft met zijn temperament. En ook Maddie (JoAnna Garcia Swisher) was teleurgesteld in de man op wie ze een oogje had. Maar Cal lijkt zich dit seizoen te herpakken; zou er dan toch iets opbloeien tussen hem en Maddie? En dan is er naast Maddie en Helen de derde Sweet Magnolia, Dana Sue (Brooke Elliott); zij kreeg een dikke erfenis (een cheque die ‘haar leven kan veranderen’) en vraagt zich nu af wat ze daarmee gaat doen.

Sweet_Magnolias_n_S3_E7_00_24_03_12RC

© Netflix

Je kan uiteindelijk niet van Sweet Magnolias stellen dat dit kwaliteitstelevisie is, maar dat hoeft ook niet per definitie; soap is een andere tak van sport. Virgin River gaat bovendien ook al enkele seizoenen mee bij Netflix en bedient zich nauwelijks van innovatie. Hoewel Sweet Magnolias niet zo intrigerend is als die andere Netflix-titel, geldt niettemin het adagium ere wie ere toekomt. Ja, we willen weten voor wie Helen kiest, of Maddie een bestendige relatie krijgt met Cal en of Dana Sue haar geld gaat investeren in haar restaurant. Is dat niet de vuistregel van een goede soap? Dat hij je nieuwsgierig maakt?

Sweet Magnolias S03, vanaf donderdag 20 juli 2023 in zijn geheel bij Netflix

Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!