Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Sweet Magnolias S02E01-03: beste vriendinnen forever!

  •  
04-02-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
59 keer bekeken
  •  
Sweet Magnolias S02
Zoet melodrama speelt consequent op safe.
Het moet gezegd: na een wankel begin weet de serie Sweet Magnolias  steeds beter wat het is: een zoet melodrama rondom drie beste vriendinnen: Maddie (JoAnna Garcia Swisher, Ariel in Once Upon a Time ), eigenaresse van een yogaboetiek, restaurateur Dana Sue (Brooke Elliott, Drop Dead Diva ) en advocate Helen (Heather Headley, Respect, Chicago Med ).
Wat er ook gebeurt, met elkaar, en met enorme hoeveelheden margarita’s, slaan ze zich er wel doorheen. En mochten ze ooit toch ergens over van mening verschillen, dan maakt een snoeparmbandje alles snel weer goed.
Sweet Magnolias S02
En dat is een beetje het probleem van het tweede seizoen. Hoewel er aan drama geen gebrek is – het eerste seizoen eindigde met een auto-ongeluk waar in ieder geval Kyle (Logan Allen), de jongste zoon van Maddie, bij betrokken was – het mist gravitas. De mogelijkheid dat er bij het ongeluk doden zijn gevallen, of er zelfs iemand blijvende schade aan overhoudt, komt niet eens bij je op. Want dat zou betekenen dat Sweet Magnolias  echt psychologisch de diepte in moet gaan, en daar is het de serie niet naar.
Sweet Magnolias S02
Zelfs het zijlijntje rondom Helens kinderwens mist urgentie. Ook al is haar vaste relatie hierop stukgelopen – manlief wilde geen extra kind op deze overvolle wereld zetten – er lopen genoeg andere kandidaten rond die haar wens straks, onvermijdelijk, in vervulling zullen laten gaan. Aan mannelijke aandacht ontbreekt het overigens geen van de vrouwen. Ook Bill (Chris Klein), de ex van Maddie, ontdekt, uiteraard te laat, wat voor een onvervangbaar juweel hij achteloos heeft afgedankt, om te kunnen trouwen met zijn zwangere assistente (Jamie Lynn Spears).
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Sweet Magnolias S02
Het hart van Sweet Magnolias  zit zeker op de juiste plek, maar de serie speelt wel consequent op safe, met de welgemeende subtiliteit van een Hallmark-kaart.
Sweet Magnolias S02, vanaf 4 februari 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!