Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Surviving Summer S01E01: gelikt tienerdrama

  •  
03-06-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
266 keer bekeken
  •  
Surviving Summer
Een Amerikaanse skateboarder ontdooit in een Australisch surfoord in weinig gedurfde coming-of-age-reeks.
Hij woont aan een Australisch strand, heeft blond haar en is dol op de onstuimige zee. Zij zit gevangen – letterlijk, gefilmd achter een hekwerk – in een grote Amerikaanse stad waar ze dapper door de straten skateboardt. Hij wordt omringd door de natuur; zij door wolkenkrabbers. Zij zoekt vrijheid, hij heeft die te bieden. Surviving Summer opent meteen met een salvo aan visuele clichés. Beton versus zand; graffiti versus golven.
De Australische televisiereeks draait om de onhandelbare Amerikaanse skateboarder Summer Torres (Sky Katz), die door haar moeder uit pure wanhoop naar een Australisch kustdorpje wordt gestuurd. Torres (zou haar voornaam een knipoog zijn naar Alice Coopers School’s Out For Summer? ) is zo’n tiener die tegen haar moeder zegt dat school 'niet echt de beste omgeving’ voor haar is. Kortom: Torres wil flierefluiten en dat kan in Australië ook prima, ontdekt ze al snel. Maar de Amerikaanse is ook – en dat is misschien een beetje inherent aan haar nationaliteit – nogal arrogant. Een ijzige diva die down under – nog zo’n cliché – zal ontdooien.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Surviving Summer
De stadse dame vindt de surfwereld waarin ze terechtkomt aanvankelijk maar niets, maar uiteindelijk raakt ze verliefd op de warmhartige gemeenschap en zal ze vast en zeker ook zo'n blonde surfdude voor zich weten te winnen. Bijna lijkt het alsof de makers nog nooit hebben gehoord van Heartbreak High en andere baanbrekende tienermelodrama’s. Surviving Summer oogt wat dat betreft als een paar stappen terug  in de tijd. Het drama is dan ook meer Beach Boys dan The Ramones; meer gelikt dan gedurfd.
Surviving Summer S01, vanaf 3 juni 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!