Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Stuck with You: geestig kammerspiel in lift

  •  
28-12-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
50 keer bekeken
  •  
Stuck with You
Wanneer twee dertigers vast komen te zitten in een lift, dan ontstaat er een band die tot nieuwe inzichten in het leven leidt.
Foto credits: Netflix
Op weg naar een nieuwjaarsfeestje komen Gaël (Kev Adams) en Hannah (Camille Lellouche) vast te zitten in een lift. Tussen de dertigers, die elkaar niet kennen, ontstaat al snel een band. Gaël is ongelukkig in zijn relatie: zijn vriendin heeft allerlei verwachtingen die hij niet kan waarmaken. Hannah heeft zich op haar beurt vastgebeten in haar kantoorwerk, omdat het haar maar niet lukt de romantiek te vinden. Om die reden gedraagt ze zich nogal bitchy naar haar collega’s (zo noemt ze een afdelingsgenoot ‘diarree’ omdat zij ‘alleen meer stront produceert’). Filmmaker Frank Bellocq toont dit alles in speelse flashbacks.
Stuck with You
De film speelt zich in die zin niet alleen af in de lift, maar ook in de verbeeldingen van de twee hoofdpersonen. Zoals wanneer Gaël zich op een gegeven moment, na uren verveling, begint voor te stellen dat hij met Hannah in een sitcom zit. Hannah kiest voor een western. Af en toe horen ze rumoer bij de liftdeur en schreeuwen ze erop los. Maar niemand komt ze helpen. Voor de voortstuwing van de plot had dat logischerwijs ook niet geholpen: Gaël en Hannah moéten tot nieuwe inzichten komen, zodat ze in het nieuwe jaar knopen kunnen doorhakken. Dat hoort nu eenmaal bij de formule van zo’n minikammerspiel.
Stuck with You
De film doet daarnaast denken aan een miniatuurversie van How I Met Your Mother. Omdat de film de koddige (en mogelijke) ontstaansgeschiedenis van een relatie toont. En omdat Fransman Adams op Ted Mosby (Josh Radnor) lijkt. En over mini gesproken: de film duurt net geen uur, en dat is een goede zaak. Bellocq begrijpt dat je de kijker niet langer moet traineren met een verhaal in een lift. Het resultaat is een aardige komedie, waarin de twee acteurs goed aan elkaar gewaagd zijn.
Stuck with You, vanaf 28 december 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!