Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Strong Island: true crime documentaire op Netflix

  •  
26-08-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Strong Island
Netflix komt volgende maand met een nieuwe true crime documentaire in de vorm van Strong Island.
Eerder nam Netflix met onder meer Making A Murderer , The Keepers en Casting JonBenet al spraakmakende moordzaken onder de loep en Strong Island lijkt de volgende titel in dat rijtje te gaan worden. De documentaire won een speciale jury-prijs op het Sundance Film Festival en schijnt een licht op de moord op de Afro-Amerikaanse William Ford, een 24-jarige leraar in Long Island. Ford werd in 1992 doodgeschoten door de blanke Mark Reilly, een 19-jarige automonteur die toen claimde te handelen uit zelfverdediging, hoewel het slachtoffer zelf ongewapend was. Tijdens het onderzoek stuitten de ouders van Ford op een bevooroordeeld rechtssysteem, dat tot hun grote ongeloof William zelf naar voren schoof als de hoofdverdachte in zijn eigen moordzaak.
Strong Island is een zeer persoonlijk project voor regisseur Yance Ford, aangezien hij een broer is van het slachtoffer. De documentaire verschijnt op 15 september op Netflix.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!