Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Strike Back S06: nieuwe enscenering geeft nieuwe impuls

  •  
26-01-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Strike Back S06
In de nieuwste reeks van de stoere Britse hitserie Strike Back verplaatst elitesectie 20 van MI6 haar werkveld naar Maleisië. Via de Russische maffia moet het team een verdwenen nucleaire bom opsporen.
Strike Back zou omschreven kunnen worden als de beste Michael Bay-serie die niet door Michael Bay werd gemaakt. Een geheime antiterreureenheid van de Britse overheid draait haar hand niet om voor talloze levensgevaarlijke missies overal ter wereld. Ditmaal verplaatst de actie zich naar Azië, waar een onderzoek naar Russische maffia de helden op het spoor zet van een verdwenen nucleaire bom.
De verandering van enscenering – wolkenkrabbers en jungle tegenover het woestijngebied waar de vorige seizoenen zich vooral afspeelden – blijkt een welkome afwisseling te bieden. En door dit seizoen de Russen te kiezen als de grote schurken voelt Strike Back - bewust of onbewust - opeens heel actueel, bijna urgent aan. Maar verder is er weinig aan de opzet veranderd.
7853.w1751.0.3704e0c
Echt spannend wordt het nooit en teamleden Mac (Warren Brown), Wyatt (Daniel McPherson) in Novin (Alin Sumarwata) praten – net als hun tegenstanders – het liefst in oneliners. 'We hoeven geen motivational speech', bromt de laatste tegen hun nieuwe superieur, nadat een collega is omgebracht in Kuala Lumpur. 'Ze hebben er één van ons gedood – meer hoeven we niet te weten.' Maar binnen de tien afleveringen die ook dit zesde seizoen weer beslaat, is de formule – losjes gebaseerd op de non-fictieboeken van voormalig Special Air Service-militair Chris Ryan – nog steeds aangenaam effectief.
De verandering van de cast in het vorige seizoen lijkt de populariteit van Strike Back verder niet te hebben aangetast. De serie bouwt na de doorstart van vorig jaar tussen alle schietpartijen en explosies door slim zijn eigen mythologie uit. 'Ik wist niet eens dat je getrouwd was', is de reactie als één van de helden tussen neus en lippen door bekent dat hij in scheiding ligt. Er is méér in het leven dan de wereld redden, moeten uiteindelijk ook de leden van Section 20 toegeven.
Strike Back S06, vanaf zaterdag 26 januari wekelijks een nieuwe aflevering bij Ziggo Movies & Series
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!