Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Strike Back komt terug met nieuwe cast

  •  
10-12-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
86 keer bekeken
  •  
strike-back
De Britse actieserie Strike Back, waarvan de laatste aflevering in 2015 werd uitgezonden, keert alsnog terug naar televisie. De doorstart zal gebruik maken van een compleet nieuwe cast.
De serie draaide om een speciaal team dat in opdracht van de Britse geheime dienst overal ter wereld levensgevaarlijke missies uitvoert. In het eerste seizoen was de hoofdrol voor Richard Armitage (The Tooth Fairy in het laatste seizoen van Hannibal), maar hij moest het tweede seizoen aan zich voorbij laten gaan vanwege verplichtingen aan The Hobbit en werd vervangen door Sullivan Stapleton ( Blindspot ) en Philip Winchester (Chicago Justice). Twee dagen geleden kondigden de zenders Sky1 en Cinemax een doorstart aan. De hoofdrollen gaan naar Daniel MacPherson, Alin Sumarwata, Roxanne McKee en Warren Brown. Waar in de voorgaande seizoenen het gevaar vooral gesticht werd door de overblijfselen van Al Qaida, zal de nieuwe reeks zich richten op de terroristische militie IS. De aankomende afleveringen zijn wederom afkomstig van producent Andy Harries (Wallander, The Crown ). Het is mogelijk dat Stapleton en Winchester straks gastrollen krijgen wanneer de agenda's het toelaten, maar dat is nog verre van concreet.
Strike Back begon ooit op de Britse zender Sky1 en werd vervolgens een coproductie van het Amerikaanse netwerk Cinemax, bekend van The Knick en Banshee. De serie maakte tot nu toe vijf seizoenen vol en was in Nederland te zien op RTL 7.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!