Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Star Trek viert vijftigste verjaardag met trailer

  •  
09-09-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
startrek
Star Trek bestaat vijftig jaar en dat laten CBS en Paramount niet onopgemerkt voorbijgaan. Bekijk een verjaardagstrailer met een aantal iconische momenten uit de films en series.
In 1966 werd met The Man Trap de allereerste aflevering van Star Trek uitgezonden door CBS. De originele serie, waarin William Shatner en Leonard Nimoy de hoofdrollen speelden, is momenteel in zijn geheel te zien op Netflix. Star Trek kreeg vervolgens verschillende spin-offs op televisie, die later dit jaar ook aan de bibliotheek van de streamingdienst toegevoegd zullen worden. Vanaf eind jaren zeventig kreeg de franchise tevens een tweede leven in de bioscoop. In de onderstaande trailer worden we uiteraard getrakteerd op een ‘ make it so ’ van Patrick Stewart en een ‘ Khaaaaaan ’ van William Shatner, maar ook de huidige prequel-films met Chris Pine en Zachary Quinto – lees onze recensie van de meest recente film Star Trek Beyond – komen voorbij.
De Star Trek -serie is vijftig jaar later nog altijd onverminderd populair. Begin 2017 start er op televisie een nieuwe spin-off getiteld Discovery , die in Nederland te zien zal zijn op Netflix. Ook een vierde film in de prequel-reeks is inmiddels aangekondigd. Daarin zal de jonge James Kirk (Chris Pine) herenigd worden met zijn vader George Kirk (Chris Hemsworth). Kirk senior was al heel even te zien in de opening van de door J.J Abrams geregisseerde Star Trek -reboot uit 2009.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!