de Lagarde

Star Trek: Strange New Worlds S02E01-02: hoopvolle en avontuurlijke Star Trek

  •  
16-06-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
1784 keer bekeken
  •  
StrangeNewWorlds2

© ViacomCBS

Angstaanjagende buitenaardse slechteriken en een sexy Spock. Wat wil een mens nog meer?

Hier in Nederland is de serie toch ietwat stilletjes van start gegaan – het eerste seizoen was in Amerika al afgelopen voordat in Nederland SkyShowtime (waar de serie nu te zien is) gelanceerd werd – maar toch is Star Trek: Strange New Worlds één van de betere spin-offs in het Star Trek-universum.

In het tweede seizoen van Star Trek: Discovery maakten we als eerste kennis met drie van de centrale leden: kapitein Chris Pike (Anson Mount, Hell on Wheels), zijn rechterhand Una Chin-Riley (Rebecca Romijn, X-Men) en een zekere wetenschapsofficier genaamd Spock (Ethan Peck). Chronologisch gezien speelt de serie zich af net voor de avonturen in de allereerste Star Trek-serie (die met William Shatner als kapitein James T. Kirk).

star-trek-strange-new-worlds_oWyVZt

© ViacomCBS

Het eerste seizoen van Strange New Worlds begon sterk. In plaats van de intense navelstaarsessies van de eerste twee seizoenen van Star Trek: Picard en de vermoeiend getergde en getraumatiseerde hoofdpersonages van Star Trek: Discovery, bood het eigenlijk meer het entertainment zoals we van de eerdere series gewend zijn: met iedere aflevering een afgerond avontuur met een enthousiaste en sympathieke crew die vooral blij is de kans te krijgen om moedig te gaan daar waar niemand ooit nog is geweest.

star-trek-strange-new-worlds_yDNlac

© ViacomCBS

Anson Mount is een goede keuze als kapitein Pike, een charismatische leider die houdt van koken en liever diplomatie bedrijft dan de confrontatie zoekt. Onze eerste introductie met de nieuwe James T. Kirk (Paul Wesley, The Vampire Diaries) is iets minder overtuigend. Maar de echte grote verrassing is Spock, half mens half Vulcan. In de originele serie was hij toch vooral de beste en trouwste vriend van Kirk, maar in Strange New Worlds is hij opeens het meest sexy lid van de crew (sorry Anson!). Aan de start is hij net verloofd met de Vulcaanse T’Pring (Gia Sandhu), maar er broeit duidelijk iets tussen hem en verpleegster Christine Chapel (Jess Bush). Tel daar de aanwezigheid van vaandrig Nyota Uhura (Celia Rose Gooding) – die in de speelfilm Star Trek: The Future Begins een koppel is met Spock – bij op en er is zelfs de mogelijkheid tot een vierhoeksverhouding.

star-trek-strange-new-worlds_mKC2S7

© ViacomCBS

Spock is niet de enige die een imago-boost heeft gekregen. Strange New Worlds blaast de Gorn, een bloeddorstig en meedogenloos buitenaards ras dat zich voortplant à la de aliens in Alien, nieuw en angstaanjagend leven in. Reden genoeg om enthousiast te worden van het tweede seizoen dus.

Star Trek: Strange New Worlds S02, vanaf vrijdag 16 juni 2023 wekelijks bij SkyShowtime

Delen:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!