Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Stand Out: An LGBTQ+ Celebration: inclusie staat centraal

  •  
23-06-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Stand Out: An LGBTQ+ Celebration
Trits aan komieken uit de LGBTQ+-gemeenschap etaleert hun talent tijdens geslaagde avond op Netflix Is a Joke-festival.
Tijdens het Netflix Is a Joke-festival in Los Angeles eind april stond er ook een avond in het teken van de LHBTI+-gemeenschap. Stand Out: An LGBTQ+ Celebration draait zoals de titel insinueert niet om ‘stand up’ maar om uitblinken. Een trits aan komieken verschijnt ten tonele, waarmee de organisatoren direct één zaak rechtzetten: programmeurs van comedyclubs kunnen niet om ze heen; ze zijn met velen. Of nog beter: een komiek uit de LHBTI+-beweging is al lang geen noviteit meer. Zodoende passeren onder meer Margaret Cho, Tig Notaro en Eddie Izzard de revue. In een voorstelling die misschien wel de meest geslaagde is van het festival.
Stand Out: An LGBTQ+ Celebration
Presentator is de altijd hilarische Billy Eichner , die in Nederland misschien nog niet zo bekend is. Hij speelt ook in Bros , de eerste romantische komedie met twee homoseksuele hoofdpersonages ooit die aankomend najaar in de bioscoop zal verschijnen. De komiek, acteur en televisiepresentator kan het niet laten om tijdens de opening van de avond nog even een sneer uit de delen aan transfobe mensen en zet ook Dave Chappelle in negatieve zin in de spotlights. Hoewel Eichner benadrukt dat ‘we erboven staan'. Vervolgens kondigt hij de eerste komiek aan, Mae Martin ( Feel Good ), die vertelt hoe ‘Brits’ (daarmee bedoelt ze plechtstatig) haar vader is. Ook wanneer vaderlief in de kamer waarin hij haar heeft verwekt omschrijft ‘hoe maanlicht destijds de derrière van haar moeder verlichtte’.
Stand Out: An LGBTQ+ Celebration
Margaret Cho is na Ladies Night Live opnieuw een hoogtepunt van de avond met een grap over de rechtse, homofobe politica Marjorie Taylor Greene: ‘Ze heeft een lesbiekop, zo’n kop met lippen die nooit aan een lul kwamen.’ Cho vervolgt: ‘Ik herken dat, ik heb vaak op zo’n kop gezeten.’ Drag queen Trixie Matel zingt hierna een sarcastische maar geeestige ode aan de rijken (die hun boten dubbel parkeren) en komiek Sam Jay deelt het publiek – zo’n 6000 mensen in het Greek Theatre in Los Angeles – mee dat ze een hekel heeft aan musicals: ‘Die zijn voor domme mensen.’ Dat is een gewaagde opmerking over een bastion van de homogemeenschap – maar tóch wordt er smakelijk gelachen.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Stand Out: An LGBTQ+ Celebration
Gemeenschap is dan ook het sleutelwoord van de avond. Inclusie is misschien nog beter. Bovenal bewijzen de komieken één ding: je hoeft geen transfobe of homofobe grappen te maken om succesvol te zijn. De wereld kan prima zonder.
Stand Out: An LGBTQ+ Celebration, vanaf 9 juni 2022 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!