Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Squared Love All Over Again: minachtend broddelwerk

  •  
13-02-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
114 keer bekeken
  •  
Squared Love All Over Again
Vervolg op Poolse komedie over twee lovers die dubbellevens leiden valt in de categorie stompzinnig entertainment.
Een kleuterjuf die bijverdient als model en een journalist die ook wel te zien is in reclames voor modemerken. In Squared Love (2021) was al te zien hoe Monika (Adrianna Chlebicka) en Enzo (Mateusz Banasiuk) dubbellevens leiden. In Squared Love All Over Again komt de kersverse relatie tussen de twee charlatans onder druk te staan. Enzo verliest zijn baan terwijl Monika juist furore maakt als de nieuwe co-presentator van een talentwedstrijd voor kinderen op televisie. Kortom: de vrouw staat in de schijnwerpers terwijl de man er ook naar verlangt dat men naar hem kijkt. Dat levert natuurlijk gevoelens van jaloezie en onmacht op.
Bovendien krijgt Enzo een concurrent: televisiepresentator Rafal (Mikolaj Roznerski), de hunk die ook de talentwedstrijd presenteert, heeft een oogje op Monika. Hij is tevens de bad guy in dit verhaal: zo blijkt de wedstrijd doorgestoken kaart en helpt Enzo Monika om haar collega te ontmaskeren. Het is een flinterdun verhaal in een film die sowieso weinig om het lijf heeft. Ook roept de komedie vragen op. Zoals: waarom kleedt Monika zich anders als juf dan als model nu iedereen van haar andere baan weet? Het is een onzinnige transformatie. De logica is soms ver te zoeken.
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Squared Love All Over Again
De makers doen geenszins moeite om hun oneffenheden te legitimeren. Squared Love All Over Again is een film die de kijker schaamteloos minacht; die clichés omarmt. Met in het centrum twee zonnekoningen die het eigenlijk niet kunnen verdragen dat ze het podium soms samen zullen moeten delen. Sympathiek is de film wat dat betreft ook allesbehalve.
Squared Love All Over Again, vanaf 13 februari 2023 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!