Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Special S02E01-04: meer dan zijn handicap

  •  
20-05-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Special
Zowel zoon Ryan als moeder Karen moeten leren op eigen benen te staan.
Twee maanden zijn voorbijgegaan sinds de heftige confrontatie tussen Ryan (Ryan O’Connell) en zijn moeder Karen (Jessica Hecht, The Sinner , The Boys ). Sindsdien hebben ze elkaar niet meer gesproken. En dat is nogal wat voor een relatie die zo hecht was dat het haast verstikkend werd. ‘Jullie zijn net de familie Bates: compleet afhankelijk van elkaar. Alleen ben jij nog niet door je zoon vermoord,’ aldus de droge samenvatting van Ryans collega Kim (Punam Patel).
Het tweede seizoen van Special staat dan ook voor een groot deel in het teken van hoe Ryan en Karen op zoek moeten naar een iets gezondere en minder afhankelijke omgangsvorm. Voor Karen valt dat misschien nog wel het zwaarst. Tot dat moment draaide haar hele leven om het bijstaan van Ryan, die werd geboren met cerebrale parese. Maar wat wil Karen nou eigenlijk zelf?
Onze nieuwsbrief ontvangen? Iedere vrijdag de nieuwste series en films in je inbox! Meld je hier aan.
Special
Een van de sterkste punten van Special, gemaakt door O’Connell zelf, is dat, hoewel cerebrale parese onvermijdelijk deel uitmaakt van Ryans leven, dat niet is waar de hele serie om draait. Special gaat over de bijzondere band tussen Ryan en zijn moeder, over op je eigen benen staan en over de zoektocht naar de liefde. Vooral voor Ryan – die in het eerste seizoen nog zijn maagdelijkheid verloor – biedt seizoen twee zeker nieuwe perspectieven. Helaas niet met Carey (Augustus Prew) uit seizoen een , die naar New York is vertrokken om de nieuwe Ronan Farrow te worden. Maar misschien wel met Tanner (Max Jenkins), met wie Ryan zijn allereerste onenightstand beleeft. En ook collega Kim slaat een leuke jongen (Charlie Barnett, Russian Doll ) aan de haak, die al dan niet een miljonair is.
Special S02, vanaf 20 mei 2021 op Netflix
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!