Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Soundtrack: True Detective

  •  
11-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
75 keer bekeken
  •  
True Detective
Het eerste seizoen van True Detective is niet alleen één van de tv-hoogtepunten van de van de afgelopen jaren, ook de soundtrack van die eerste jaargang mogen we gerust een klassieker noemen.
De eerste kennismaking met True Detective, waarin Matthew McConaughey en Woody Harrelson een moord proberen op te lossen in het diepe zuiden van de VS, maakte een enorme indruk. We schreven eerder al over de intromuziek , afkomstig van The Handsome Family, maar ook de rest van de soundtrack mogen we inmiddels wel als klassiek bestempelen.
Het zijn vooral donkere tonen en stemmen die langskomen, zoals Leonard Cohen, met zijn sarcastische 'Nevermind'. Of Nick Cave , die speciaal voor de serie het nummer 'All the Gold in California' uitbracht. 
En zo staat de soundtrack vol met speciale, niet eerder uitgebrachte tracks. Sommige van obscure artiesten, zoals singer-songwriters Lera Lynn en John Paul White, maar ook van bekendere namen als Father John Misty en Bonnie 'Prince' Billy.
Beluister de soundtrack van het eerste seizoen van True Detective hieronder.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!