Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Soundtrack: The Americans

  •  
09-08-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
79 keer bekeken
  •  
The Americans
Russische spionnen bespioneren de Amerikaanse regering tijdens de Koude Oorlog in The Americans. En dat laatste decennium van die oorlog, daar hoort natuurlijk muziek uit de eighties bij.
De thrillerserie is inmiddels afgesloten met een zesde seizoen , waarin de spanning rond Philip en Elizabeth Jennings nog altijd aanwezig was. Het eerste seizoen van The Americans speelde zich af in 1981, en dat is goed te horen aan de muziek uit de reeks.
Een van de grootste hits uit dat jaar, 'In the air tonight' van Phil Collins is een van dé eighties nummers. Of 'Siamese twins' van The Cure, afkomstig van het album  Pornography  uit 1982, 'Tainted love' van Soft Cell en 'Twilight zone' van onze eigen Golden Earring. Ook de jaren 70 worden overigens niet overgeslagen, met bijvoorbeeld 'Tusk' en 'The chain' van Fleetwood Mac, 'Sunset' van Roxy Music en 'Mississippi queen' van Mountain. Veel klassieke rock dus.
Naast die bestaande muziek hebben de makers van The Americans ook nog een iconische muzikant bereid gevonden om een nummer te schrijven voor de serie: Pete Townshend, gitarist van The Who. Hij maakte het nummer 'It must be done', dat in 2014 in een aflevering gebruikt werd.
Beluister de soundtrack van The Americans hieronder.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!