Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Soundtrack: Stranger Things

01-02-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3008658483
Alles aan Stranger Things ademt jaren 80. Van het verhaal tot de Spielberg-achtige sfeer. Ook de soundtrack helpt behoorlijk mee.
Voor het geluid van de serie – waaronder het mysterieuze introdeuntje – schakelden de Duffer Brothers muzikanten Kyle Dixon en Michael Stein in. Hij liet zich helemaal gaan op de synthesizers, een jaren 80-instrument bij uitstek. Hun werk is genomineerd voor de Grammy voor beste tv-soundtrack. Beluister de muziek die Dixon en Stein voor  Stranger Things  maakten hieronder.
Maar daar houdt het niet op. In de serie wordt namelijk ook nog eens een verzameling aan klassieke bestaande nummers gebruikt. Zo horen we jaren 80-tracks als ‘Should I stay or should I go’ van The Clash, ‘Waiting for a girl like you’ van Foreigner, ‘Africa’ van Toto en ‘Nocturnal me’ van Echo & the Bunnymen.
De serie, die zo’n verrassende hit was in het afgelopen jaar, laat in slechts acht afleveringen een indrukwekkende muzikale selectie horen. Beluister de rest van de soundtrack hieronder.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!