Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Soundtrack: Nashville

  •  
28-12-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
90 keer bekeken
  •  
Nashville
Twee countryzangeressen gaan de strijd aan met elkaar in de serie Nashville. En aangezien de muziek zo'n centrale rol heeft in het verhaal, schenken de producenten er veel aandacht aan.
De nummers die te horen zijn in de Amerikaanse dramaserie, worden door de acteurs zelf ingezongen. Dus actrice Connie Britton is daadwerkelijk te horen als haar karakter Rayna James, evenals Hayden Panettiere als Juliette Barnes.
En om die acteurs goed te laten klinken, heeft het  Nashville -team een sterk productieteam ingeschakeld. In het eerste seizoen zat T Bone Burnett, die eerder al werkte met onder anderen Bob Dylan, Roy Orbison, Counting Crows en Elvis Costello, achter het mengpaneel. In latere seizoenen nam Buddy Miller, die weer samenwerkte met Emmylou Harris, Linda Ronstadt en Robert Plant, die taak over.
De aandacht voor de muziek is duidelijk een goede zet geweest: Nashville  is niet alleen als tv-serie een hit geworden, ook de soundtracks doen het goed. De albums met muziek uit de serie komt steevast hoog in de Amerikaanse country hitlijsten terecht.
Beluister de muziek uit  Nashville  hieronder.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!