Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Soundtrack: Mr. Robot

  •  
29-03-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
397383379
Bij een serie als Mr. Robot, die om hacken draait, verwacht je een futuristische soundtrack. Toch schuwt de reeks de klassiekers niet.
Mr. Robot draait om de programmeur Elliott Alderson, die gerekruteerd wordt om deel uit te maken van een hackerscollectief. Bij dat thema past elektronische, futuristisch klinkende muziek – wat dat betreft stelt de soundtrack niet teleur.
Zo horen we het dreunende 'Fist of God' van MSTRKRFT, de experimentele tonen van 'An ending (ascent)' van Brian Eno of de synthesizertonen van Holy Fuck in het nummer 'Lovely Allen'. Maar de makers van Mr. Robot zijn niet bang om andere genres te laten horen. Zoals het croonerige 'If you go away' van Neil Diamond en 'Highwayman', het nummer van de gelijknamige countryformatie van Johnny Cash, Waylon Jennings en Willie Nelson. Hiphop is er ook, met bijdragen van 2Pac ('Dear mama') en Mos Def ('Quiet dog').
En naast klassiekers als 'Take me home' van Phil Collins en 'You don't have to say you love me' van Dusty Springfield staat de soundtrack van de serie ook vol met letterlijke klassieke muziek. Zo komen er meerdere werken van Mozart en Beethoven terug in Mr. Robot.
De volledige genreoverstijgende soundtrack van Mr. Robot is hieronder te beluisteren.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!