Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Soundtrack: Luke Cage

  •  
05-01-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
57 keer bekeken
  •  
1258380555
Met Luke Cage beloofden de makers een ‘Wu-Tang-ificatie’ van het Marvel universum. En dus staat de soundtrack van de Netflixserie vol met klassieke hiphop.
Luke Cage  is de meest recente toevoeging aan het universum van Marvel, waar ook superhelden als  The AvengersDaredevil  en  Jessica Jones  hun opwachting maken. Cage (vaardigheden: bovennatuurlijke kracht en een ondoordringbare huid) komt uit Harlem, de wijk in New York die een belangrijke rol in de opkomst van de hiphop speelde.
En muziek speelt overduidelijk een belangrijke rol in Luke Cage. De serie kent een instrumentale soundtrack, die speciaal voor de reeks geschreven is, waaraan Ali Shaheed Muhammad van het vermaarde rapperscollectief A Tribe Called Quest meewerkte. Bovendien is iedere aflevering van het eerste seizoen vernoemd naar nummers van hiphopduo Gang Starr.
Daarnaast staat de soundtrack vol met klassieke raptracks. Zo horen we enorme namen als 2Pac, Wu-Tang Clan, Nas en Ol’ Dirty Bastard. En naast hiphop is er ook plek voor soul, met tracks van Isaac Hayes, Marvin Gaye en Nina Simone, of de blues van John Lee Hooker.
Beluister de soundtrack van  Luke Cage  hieronder.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!