Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Soundtrack: Love (seizoen 3)

  •  
21-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Love
Onze liefde voor de Netflix-romkom Love begon tijdens het derde seizoen misschien wat op te drogen, maar de muzikale selectie van de serie is nog altijd uitstekend.
Een van de gekste dingen aan het scheppen van fictieve karakters, is dat ze zich wel bewust zijn van de bestaande popcultuur. En dus kan het gebeuren dat Mark Oliver Everett in Love een bijrolletje speelt als Brian, en tegelijkertijd met zijn band Eels op de soundtrack staat.
Een soundtrack die, ook in deze derde en laatste reeks, uitstekend is. De serie heeft altijd al een tamelijk hoog hipstergehalte gehad, en dus horen we een muzikale selectie met fijne, tamelijk obscure folkrock, afgewisseld met (ongetwijfeld ironisch bedoelde) pophits.
'I Like the Way This Is going' van het hierboven genoemde Eels bijvoorbeeld, of 'You and I' van Wilco, dat de (uitstekende) slotscène begeleidt. Andere hoogtepunten zijn het springerige 'Kick Drum Heart' van The Avett Brothers en 'Blue Boy' van Mac DeMarco. En die indietracks worden dan weer aangevuld met nummers als 'No Scrubs' van TLC, 'Virtual Insanity' van Jamiroquai en 'What I Got' van Sublime. Niks mis mee.
Beluister de soundtrack van het derde seizoen van Love hieronder.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!