Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Soundtrack: Easy

  •  
13-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Easy
In Easy vertelt Joe Swanberg op een vernuftige wijze verhalen uit Chicago. Welke muziek kiest de Amerikaan daarbij uit?
Wij omschreven het onlangs verschenen tweede seizoen van Easy als een verzameling van eigentijdse thema's, die beleefd worden door wonderlijke personages. De serie gaat alle kanten op, van zorgen over een postpakketdief tot een tienermeisje die Jezus ontdekt.
Al die thema's worden met elkaar verbonden door de heerlijk soulvolle soundtrack van de reeks. Hoe verfrissend is het om (hoe goed ze ook zijn) níet de voorspelbare tracks van een Marvin Gaye of een Otis Redding te horen, maar een wonderschoon nummer als 'Is it any wonder?' van Durand Jones.
Andere hoogtepunten zijn het swingende 'I think it's time' van Alice Swoboda, het in fraaie falset gezongen 'Heartbroken in love' van Bones & Beeker of het aangenaam kabbelende 'Bills' van Ultimate Painting.
Soul is de hoofdmoot van de soundtrack van Easy, met enkele uitstapjes richting de hiphop en indie. Beluister de soundtrack van het tweede seizoen hieronder.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!