Alles over series, tv en film. Vanaf de redactie van de VARAgids.

Soundtrack: Dynasty

  •  
16-05-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
101 keer bekeken
  •  
Dynasty
Met Dynasty maakt The CW een remake van één van de grootste jaren 80-hits. En jaren 80-hits is ook precies waar de soundtrack mee gevuld is.
Het drama rond de steenrijke doch disfunctionele familie Carrington staat centraal in deze nieuwe interpretatie van Dynasty, die afkomstig is van de makers van onder meer Gossip Girl en The OC. En hoewel de personages de 21ste eeuw in zijn getrokken (Dynasty anno 2018 is multicultureel en LHBTI-vriendelijk), verwijst de soundtrack uitgebreid naar de periode waarin het origineel werd uitgezonden: van 1981 tot 1989.
Dat blijkt niet alleen uit de nummers van die tijd, zoals 'Dancing with Myself' van Generation X, 'Don't You Want Me' van The Human League en 'Whip It' van DEVO, maar ook uit de moderne covers van nummers uit de eighties. Zo horen we een onheilspellende elektronische versie van 'Tainted Love', uitgevoerd door Claire Guerreso, 'Everybody Wants to Rule the World' in een cover van Lucius en een interpretatie van 'Maneater' door Grace Mitchell.
Naast al die liefde voor de eighties heeft Dynasty vooral een zo hip mogelijke soundtrack vol elektronische pop, met namen als X Ambassadors en Lorde. Beluister de muziek uit het eerste seizoen van de serie hieronder.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van de Lagarde!